10 důvodů, proč je umělý vánoční stromeček lepší než živý

Proč kupovat umělý stromeček? Vydrží vám navždy
 

Možná už se také poohlížíte po vánočním stromečku, který byste si přinesli domů a společně ho nazdobili. Jestli nechcete kupovat stromeček každý rok a chcete se vyhnout spoustě jehličí zapíchnutého do koberce, máme pro vás 10 důvodů, proč dát přednost umělému stromku. 

Vánoční stromeček neodmyslitelně patří ke slavení vánočních svátků podobně jako třeba výroba bramborového salátu nebo koukání na pohádky. Jenomže zrovna s vánočním stromkem je plno starostí. Někdo musí stromky pokácet v lese a pak přepravit k lidem, kteří je kupují. Navíc je z nich spousta jehličí po bytech. Přečtěte si 10 důvodů, proč je umělý stromek lepší než ten pravý a proč je lepší koupit si kvůli vůni jen malou větvičku. 

  1. První důvod už jsme nakousli. Je sice hezké, že slavíme Vánoce, kvůli tomu jsou ale stromky pokáceny. Je zbytečné kvůli svátkům ničit lesy a stromy.
  2. Když si koupíte stromek umělý, investujete do něj jednou a vydrží vám napořád. Kdežto živý stromek musíte kupovat každý rok znovu - to znamená finance...
  3. A zase jehličí. Zejména v bytech musíte stromek dotáhnout, potom uřezat spodní část tak, aby stromek vůbec sednul do stojánku. To vyžaduje zručnost a spoustu času. Jehličí bude úplně všude, nehledě na to, že se zapíchne do koberce. Jde těžko vysát, platí to i poté, co skončí Vánoce a vy se budete muset stromečku zbavit. Další jehličí úplně všude. 
  4. Pohledy na stromky vyhozené v popelnicích jsou smutné. Opravdu. Mohly přitom vesele růst a zůstat v lese. 
  5. Umělý stromek sice nevoní, ale má ohýbací větve. Můžete je tvarovat do krásného umělého celku stromečku. Takže se nestane, že bude nějaká přečuhující větev kazit celkový dojem. Navíc se nebude zamotávat ani do žaluzií a záclon. A když, rozhodně z něj nebude padat jehličí. 
  6. Umělý stromek stojí tam, kam ho dáte. A rovně. Nemusíte ho přivazovat a nepadá. 
  7. Jehličí má i další negativní vjemy. Děti si ho zapíchnou do ruky nebo do nohy nebo si s ním mohou vypíchnout oko, když jim spadne do oka při rozbalování dárků... Nebo při zdobení stromečku. Vy se můžete popíchat úplně stejně. Umělý stromek nepíchá!
  8. Umělý stromek nemůžete zapálit a když, bude to jenom čadit a smrdět. Rozhodně vám ale neshoří celá domácnost. Některé umělé stromky jsou ze speciálních materiálů, které nehoří. 
  9. Umělý stromeček je výborně skladný. Po Vánocích jednoduše připlácnete větve k sobě a uklidíte ho pod postel. Už žádné popelnice, kam se stejně stromky nevejdou.
  10. Můžete si vybrat jakoukoliv barvu stromku! Proč mít zelený, když existuje stromeček stříbrný, azurový nebo třeba růžový? Je tady nová éra stromečků - najděte si svůj vlastní styl. A samozřejmě ten pocit, že kvůli vám nikdo nekácel zbytečně strom, je k nezaplacení.

Jaký stromeček kupujete?

Živý
40% (68 hlasů)
Umělý
54% (92 hlasy)
Žádný
6% (11 hlasů)
Celkem hlasů: 171