Jak si doma udělat pořádek v důležitých smlouvách?

Jde se na to, pěkně krok za krokem
 

Každý z nás má místo, kam ukládá všechny důležité smlouvy. To ale nestačí. S naším návodem se vaše rodinné finance, rodné listy, smlouvy, pojistky, a dokonce i důležité účtenky ocitnou na tom správném místě, kde budou stále uklizeny a přehledně zařazeny. Konec řečí – jde se na to krok za krokem!

1. Šup na nákup!

Krok číslo jedna – zajděte si do papírnictví a pořiďte si pákové pořadače a pár průhledných zakládacích obalů, do kterých budete vkládat vše potřebné. Kolik toho budete potřebovat, záleží jen na vás. Čím více, tím lépe! Budete také potřebovat tonery do tiskáren, ty je nejlepší pořídit online. 

2. Stručně a přehledně 

Na každý pořadač si stručně a přehledně nadepište, co v něm bude. Jeden si vyčleňte na pojistky a smlouvy, další na technické průkazy od vozidel a další na důležité účtenky a záruční listy. 

3. Trocha tisknutí

Na první stranu každého pořadače si do průhledných zakládacích obalů vytiskněte seznam – podobně jako je na začátku každé knihy obsah. Na další papíry si vytiskněte, co bude v obalech na dalších stranách. Nezapomeňte, že tonery k tisknutí si můžete objednat z pohodlí vašeho domova! Příklad: „Technický průkaz a STK Škoda Fabia.“ Tak budete mít ve všem přehled. 

4. Už se to rýsuje! 

Takže – máte na přední straně obsah a dále vytištěny nadpisy jednotlivých smluv? Výborně! Jste jen pár kroků od dokonalého pořádku ve svých písemnostech! 

Do každého průhledného obalu si dejte vytištěný nadpis a potom obsah. Tak, aby složka s nadpisem „Rodný list Miloš“ obsahovala skutečně jen tento důležitý dokument. 

Tip na konec

Až si budete dělat pořádek v technických průkazech od aut či motorek, nadepište si na přední stranu termín další technické kontroly a dobu, kdy vám končí pojistka. Tyto termíny si vepište i do kalendáře. 

Díky tomuto návodu budou vaše důležité dokumenty přehledné a uklizené.

Klíčová slova: