Hravá kancelář s industriálními světly? Vypadá překvapivě dobře

Barvy dokreslují hravost celého prostoru
Zobrazit fotogalerii (4)
  |  Komerční sdělení

Kancelář už dnes ani zdaleka není jen jedna nudná místnost se stolem nebo velký openspace se stoly namačkanými na sobě. O zlepšování pracovního prostředí se dnes snaží všude. Kanceláře poskytují prostor pro relax, práci i zábavu.

Potřeby zaměstnanců se mění a prostředí kanceláří se jim musí přizpůsobit. Často tedy můžete vidět kanceláře, které jsou kreativní, barevné a hravé. V objektech firem najdete funkční jednotky sloužící jako relaxační prostory nebo víceúčelové pracovní zóny. Základem je samozřejmě kvalitní nábytek, ale abyste celou kancelář dotvořili, potřebujete i správné osvětlení.

Nebojte se barev

Industriální kancelář můžete oživit minimalistickým kancelářským svítidlem v pastelových barvách. Nebojte se barvy používat nejen v prostoru a na nábytku, ale pokud máte možnost, zvolte je i na závěsná svítidla nebo stolní svítidla a lampy. Vybírejte z palety pastelových barev, které jsou jemné, nebo zvolte barvy své společnosti. 

Vyberte vhodné osvětlení

Na světle v kanceláři velmi záleží, myslete na to, že lidé v práci tráví hodně času. Kvalitní osvětlení je základ. Nejvhodnější jsou zářivková svítidla, předejdete díky nim bolení hlavy, pálení očí i ničení zraku. Pozor ale na to, aby se světlo neodráželo v monitoru počítače.

Stolové svítidlo

Pokud se u vás pracuje i večer, pak určitě oceníte stolní lampu nebo jiné svítidlo na pracovní stůl. Dejte si pozor na to, aby vás lampa neoslňovala, a mějte raději neprůsvitné stínidlo. Ideální je vybrat polohovatelnou lampu. Minimalistické svítidlo industriálního stylu vám také velmi dobře poslouží.

Hravě se závěsným svítidlem

Závěsná svítidla jsou v kanceláři většinou ta první, která budete řešit. Pohrajte si s nimi, zkoušejte různé designy a barvy. Nebojte se experimentovat. Aktuálním trendem je industriální design a holé žárovky bez stínidel. Právě ty se hodí do jakéhokoliv prostoru, ať už je moderní nebo tradiční. Použijte je třeba do kuchyňky, v kancelářích, nad jídelním stolem nebo v zasedačce.

Industriální svítidla v retro stylu

Industriální dizajn se často pojí i s retro nebo vintage stylem, ale s nádechem moderního světa. To platí i u industriálních svítidel, kdy se kov tvaruje do různých abstraktních tvarů. Hojně jsou využívány právě i barvy, které tak dokreslují hravost celého prostoru. Nebojte se je využít v prostorech své kanceláře.

Minimalismus je trendy

Současné době také vládne minimalismus. A to téměř ve všem, svítidla nejsou výjimkou. Využívají přírodní materiál, kov i dřevo a velmi často se v tomto směru vrací k černobílé kombinaci.

Jak poznat minimalistické svítidlo?

Kancelářská svítidla jsou velmi různorodá. Ta minimalistická poznáte podle čistých linií, elegance a málo ozdob kolem. Převažují geometrické tvary a v prostoru pak působí luxusním, ale i hravým dojmem.

Nezapomínejte, že kanceláře jsou místem, kde trávíte většinu dne. Nebojte se proto si hrát a bavit se i s interiérem a osvětlením. Myslete ale na to, že osvětlení u pracovního místa by nemělo být příliš silné nebo slabé a nemělo by se odrážet v monitoru. Volte ideálně zářivkové světlo. V jiných částech kancelářských prostor se ale nebojte a buďte kreativní. Hrajte si s barvami, styly, inspirujte se trendy a dejte šanci industriálním svítidlům. Osvětlení kanceláře nemusí být nuda.

Klíčová slova: