Váčky pod očima netrápí jen starší ženy. Proč vznikají a jak s nimi bojovat?

Kolem očí je nejtenčí kůže na celém obličeji. Proto se na ní velmi často projevují špatné stravovací návyky, kouření nebo nedostatečný pitný režim
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Zná to téměř každý. Jednoho rána se probudíte a v odrazu zrcadla vidíte dva velké pytle pod očima. Možná, že jste si říkali, že je na ně ještě dost času, ale jsou tu. Čím to, že se nevzhledné váčky pod očima objevují už i v mladém věku, a jak s nimi bojovat?

Co stojí za vznikem váčků pod očima?

Váčky pod očima trápí muže i ženy bez ohledu na věk. Jejich vznik může být podmíněn nesprávnou péčí o pleť kolem očí, tedy nepoužíváním vhodných kosmetických přípravků nebo jejich špatným výběrem. Stejně tak mohou být pytle pod očima známkou únavy či dehydratace. Mezi další velmi časté příčiny váčků patří:

  • kolísání hladiny hormonů v těle,
  • nadměrná námaha očí,
  • špatná životospráva,
  • kouření,
  • stres

Proč trpí zrovna oblast kolem očí?

Kolem očí je nejtenčí kůže na celém obličeji. Proto se na ní velmi často projevují špatné stravovací návyky, kouření nebo nedostatečný pitný režim. Někteří lidé navíc mají k váčkům pod očima větší genetické dispozice než jiní. O to více si tato část vaší pokožky zaslouží zdravou péči.

První projevy stárnutí můžete zaznamenat již kolem 25. roku života, kdy se mohou začít objevovat první vrásky. Čím dříve se tedy začnete věnovat zdravé životosprávě a vhodnému výběru kosmetických produktů, tím spíše se váčkům pod očima můžete vyhnout.

Jak předcházet váčkům pod očima?

Váčkům pod očima nejlépe předejdete dostatečným pitným režimem. Snažte se během dne vypít alespoň 2 litry tekutin, ideálně čisté vody. Mějte také na paměti, že káva a černý čaj se do pitného režimu nepočítají. Do svého jídelníčku můžete zařadit různé doplňky stravy, jako jsou například železo, hořčík nebo zinek. Dbejte na pestrý a vyvážený jídelníček a pravidelný pohyb. V neposlední řadě se o své oční okolí starejte vhodnými kosmetickými produkty.

TIP: Jedním z pomocníků v boji proti váčkům pod očima může být maska pod oči.

- Kateřina Houšková, copywriter -

Klíčová slova: