Zemědělská půda s PlatonCoinem za výhodné ceny

Je bitcoin něco, na co bychom se měli zaměřit?
  |   zajímavost |  Komerční sdělení

Za virtuální měny dokážete v současném světě nakoupit prakticky všechno. Někteří lidé sice tvrdí, že coiny a další decentralizovaná platidla plně neovládnou finanční svět, už teď je ale zřejmé, že budou hrát opravdu velkou roli.

Představte si, že už teď můžete koupit zemědělskou půdu bez klasických peněz. Ano, čtete dobře, společnost Platon Life dokáže každému zájemci nabídnout ke koupi zemědělskou půdu, buď formou přímé investice, nebo formou nákupu dluhopisů. Platon Life totiž uzavřel spolupráci s Agrárním půdním fondem a protože zemědělská půda patří k nejméně rizikovým investicím, tak byl tento produkt v kombinaci s možností platby pomocí digitální měny PlatonCoinu (PLTC) jedním z nejoblíbenějších za uplynulý rok v obchodě Platon Store.

Není se čemu divit. Cena zemědělské půdy stabilně roste a díky platbě prostřednictvím PLTC ji navíc lze získat za velmi zajímavou cenu.

Navíc je to také svým způsobem deflační nástroj, protože na rozdíl od fiat peněz není možné vyrobit velké množství nové zemědělské půdy, její množství je omezené a konečné, tak jako u kryptoměn.

Celková výměra zemědělského půdního fondu České republiky je 4 269 tis. ha (54,1% celkové rozlohy státu).

80% zemědělských pozemků je propachtováno. 75% vlastníků půdy představují fyzické osoby.

Mezi základní výhody investice do zemědělské půdy patří nízká míra rizika – zemědělská půda má stabilní vývoj tržních cen a nepodléhá výkyvům ceny jako jiná aktiva. Je tedy vhodným nástrojem pro diverzifikaci investičního portfolia a možnost nákupu zemědělských pozemků prostřednictvím PLTC poskytuje tuto variantu za výhodných podmínek.

Nevýhodou pak je nutnost zdanit nemovitý majetek a také příjem z pronájmu tohoto majetku a dále nižší likvidita.

V roce 2021 klienti Platon Life nakoupili přes Platon Store celkem 42 voucherů na nákup zemědělské půdy za celkovou cenu 9 000 000 Kč a 29 dluhopisů APF za celkovou cenu 2 900 000 Kč.

Z ankety, provedené před nedávnem, je zřejmé, že lidé tento nákup vnímají velmi pozitivně. Dá se tedy odhadnout, že míra podpory tohoto segmentu nákupů stále poroste a stane se tak oblíbeným nástrojem k dosažení budoucích zisků. Lidé si také začínají uvědomovat, že je potřeba rozložit své finance do různých odvětví a tím se konečně začít chránit proti inflaci a dalším nepříjemným ekonomickým jevům.

Více informací na www.platonlife.com.

Na toto téma si můžete poslechnout i zajímavý podcast, odkaz najdete zde.

Klíčová slova: