Dopravě na Říčansku hrozí kolaps. Objížďka do Prahy povede přes D1

Říčany stojí před možným dopravním problémem
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Počínaje dnešním dnem lze očekávat dopravní komplikace v okolí Říčan. Dojde totiž k uzavření páteřní komunikace směrem na Prahu. Důvodem je celková rekonstrukce komunikace. Ta bude probíhat v několika etapách a skončí až na konci roku. Objížďka bude vedena po dálníci D1.

Rekonstruovat se bude z důvodu extrémní dopravní zátěže, konkrétně mezi Uhříněvsí a Říčany. Dojde k rozšíření silnice o metr z obou stran. Na celém úseku bude položen takzvaný tichý asfalt.

Oprava bude mít čtyři etapy

Etapy budou probíhat od dnešního dne, tedy od 7. března. Potrvají až do poloviny prosince. Silnice bude po celou uzavřena pro všechna auta s váhou nad dvanáct tun. Ostatní vozidla budou moci po silnici jezdit, ovšem ne v opačném směru. Ten bude nahrazen objízdnou trasou po silnici 101 na dálnici D1.

Omezení se dotkne i integrované dopravy do Prahy. V tomto případě dojde ke změnám v rámci tras autobusových linek PID. Budou umístěny náhradní zastávky. Ve směru z Prahy bude trasa zachována, pouze dojde k posunu autobusové zastávky v prostoru staveniště.

"Můžu Pražanům slíbit, že budu klást maximální důraz na to, aby byly co nejlépe připraveny objízdné trasy a fungovala informovanost řidičů," zdůrazňuje náměstek pro dopravu, sport a volný čas Petr Dolínek.

Možné dopravní komplikace

Přesto, že je objízdná trasa vymyšlena vcelku chytře, samozřejmě se dá očekávat, že minimálně zpočátku může dojít k dopravním komplikacím. Každopádně v tomto případě se bude chtít stavební firma co nejvíce postarat o to, aby jich bylo co nejméně.

"Společnost EUROVIA CS si je plně vědoma toho, že stavební práce na této místně velmi důležité komunikaci mohou způsobit dopravní komplikace. Uděláme všechno pro to, abychom tyto vlivy co nejvíce zmírnili," uvedla Iveta Štočková, tisková mluvčí EUROVIA CS. Tak uvidíme, co ono "všechno" bude v reálu znamenat.

Klíčová slova:
D1