Chcete vědět, co se děje? Zkuste inCity!

Mělník je krásné město, co se v něm děje nového?
 

Mělník chce lépe komunikovat s veřejností, konečně si tady zavedli oficiální facebookový profil. Nyní přibyla ještě aplikace inCity. Jedná se o moderního průvodce městem, funguje díky GPS, jak jednoduché!

Jeden dotyk stačí a zjistíte, co se ve městě děje (kulturní i jiné akce), a díky propojení s kalendářem si vybranou akci i jedním dotykem uložíte do svého kalendáře, vše bez nutnosti cokoliv psát.

O Mělníku jsme psali i větší souhrnnější článek: Co víte o Mělníku?
Úřední deska je díky mobilní aplikaci inCity konečně online. Získejte přístup ke všem formulářům a radám pro řešení životních situací, jako je vystavení nového občanského průkazu, změna trvalého pobytu, evidence vozidel či ohlášení stavby.(incity.cz)

Aplikace je užitečná svou komplexností, pro uživatele jednoduchým ovládáním, aktuálními informacemi, a to jak pro obyvatele města, tak pro turisty. Není potřeba stahovat několik aplikací, abyste se podívali na úřední desku, našli nejbližší památku, firmu, akci nebo se třeba jedním dotykem objednali na úřad či nahlásili závadu či nepořádek ve městě. Je jedno, jestli jste občan, návštěvník města či podnikatel, každý si v aplikaci najde informace, které chce či potřebuje. Navíc se jedná o jednotnou aplikaci pro všechna města, takže máte stejnou cestu k informacím i v „cizím“ městě, což zvyšuje její užitnou vlastnost a přínos pro uživatele.

Obyvatel města se dostane k informacím o dění v jeho městě (výstavy, různá setkání, program knihovny, MKD, muzea, galerie, městských slavností nebo třeba aktuality z úřadu včetně úřední desky). Dále máte k dispozici kontakty na jednotlivé pracovníky MÚ podle odborů a jedním dotykem na displej se s nimi lze spojit a třeba se objednat na výměnu občanského průkazu. Nechybí ani aktuální dopravní informace. Samozřejmostí jsou důležitá telefonní čísla nebo třeba možnost bezplatně ohlásit úřadu závadu či poškození majetku ve městě, pochopitelně pouze několika dotyky na displej telefonu a zdarma.

Určitě oceníte i to, že díky aplikaci máte čerstvé dopravní info vždycky po ruce!

Turista má stejné informace, pokud je chce, ale primárně získá informace o nejbližších památkách od jeho aktuální polohy ve městě či jeho okolí – s možností filtrace (např. chci pouze hrady, zámky, muzea…). Dále informace o ubytování či stravování. Pochopitelně také důležitá telefonní čísla (policie, záchranná služba, lékárny, asistenční služby…) nebo třeba nejbližší otevřená veřejná toaleta od jeho aktuální pozice.

Město aplikací získává nástroj, díky kterému se přiblíží občanovi, může zvýšit sledovanost svých sdělení a umožnit zapojení občanů do každodenního života města.
 

Díky aplikaci můžete svým rádním dát vědět, co by chtělo vylepšit. Stejně tak v ní najdete kulturní akce a přehledy, hotel, restauaci nebo třeba bar!

Aplikace funguje na platformách Android, iOs a ke konci roku také na Windows mobile.
 

Pro příklad uvádíme města, která se k inCity připojila a kde můžete využít potenciálu aplikace v případě, že tam jako turisté pojedete na výlet: Blatná, Český Krumlov, Prachatice, Telč, Karlovy Vary, Ledeč nad Sázavou, Borovany, Dvůr Králové nad Labem, Jičín, Pelhřimov, Mariánské Lázně, Valašské Meziříčí, Veselí nad Moravou, Havlíčkův Brod, Benešov, Litoměřice, Most, Duchcov, Kutná Hora, Praha 16 – Radotín, Vestec u Prahy, Náchod, Kralupy nad Vltavou, Písek, Hradec Králové, Polná, Pardubice, Liberec, Olomouc, Chrudim, Martin, Jaroměř, Poděbrady, Bílovec, Rožnov pod Radhoštěm, Zlín, Valtice, Ostrov, Vyškov.
 

Nově se chystají připojit také například Vodňany, Znojmo, Františkovy Lázně, Břeclav, Domažlice, Klatovy, Turnov, Trutnov, Praha 3, Bystřice nad Pernštejnem, Tábor, Humpolec, Kladno, Opava, Česká Lípa, Ústí nad Labem aj.