Mezinárodní fotbalový turnaj je tu. Do Prahy přijeli i Brazilci

 

Sparta, Slavie, Bohemka, ale také walšské Swansea či brazilské Fluminense se představí na pražském Generali Cee Cupu. Turnaj v mládežnické kategorii do 19 let se koná v době od 22. do 29. července.

 

 

Losovací akt přihrál velmi atraktivního soupeře juniorům Bohemians 1905. Vedle makedonské Academy Pandev se „klokani“ střetnou s turnajovým tahákem, welšským klubem Swansea City. Sparťané se ve skupině B utkají s australským Olympic FC a chorvatským Hajdukem Split. „Céčko“ bude nejvíce zajímat příznivce pražské Slavie, kteří  se mohou těšit na souboje s bosenským FK Sarajevo a polskou Wislou Krakow. Výhradně zahraniční bude základní skupina A, kterou tvoří brazilské Fluminense, slovenský Trenčín a maďarský Vasas Kubala Academy.

 

Semifinálové duely a stejně tak i závěrečný zápas diváci uvidí na stadionu žižkovské Viktorie. Zápasy dvanáctky účastníků budou hostit i sportovní areál Hovorčovická v Kobylisích, hřiště klubu SK Uhelné sklady v Košířích a sportovní centrum na Strahově. Právě v prostorách bývalého spartakiádního stadionu se odehrají duely zahajovacího dne šampionátu. V 10 hodin do turnaje vstoupí AS Trenčín a Vasas Kubala Academy. V půl jedné zasáhne do osmidenního klání první z českých účastníků, pražská Sparta, kterou prověří Olympic FC.

 

Letošní, pátý, ročník turnaje se odehraje pod záštitou světové federace FIFA a domácí Fotbalové asociace ČR. Více informací o sportovní akci naleznete na stránkách http://www.ceecup.org/2015/cz/novinky.php

Klíčová slova: