Jirny už nejsou otloukánkem. Se soupeřem řácky zametly

radost jirenských fotbalistů z vítězného zápasu
 

Druhou sérií zápasů pokračovala o víkendu Česká fotbalová liga. Viktorie Jirny přivítala na svém stadionu mostecký Baník 1909.

Do nedělního utkání nastupovaly oba celky s rozdílnými vzpomínkami na úvodní zápasové kolo. Zatímco Baník Most dokázal doma před týdnem obrat o body Viktorii Žižkov, Jirny prožily hrůzu v podobě výprasku 1:6. „Nezbývá než udělat pořádek hned v zárodku, protože horší a trapnější to být nemůže,“ opřel se tehdy do viktoriánů klubový web.

 

Snad aby nespustily vlnu dalších výčitek se Jirenští ihned chopili iniciativy. Převaha domácích vygradovala přesto až ve 39. minutě, kdy střelecký výčet zápasu načal Tomáš Dubský. 1:0. Pozvednutá nálada Viktoriánů slavila úspěch už za dalších pět minut. Tehdy se brankář Mosteckých Divkovič musel hodně rychle otáčet, aby balon nepřešel za jeho záda. Ke smůle jirenských diváků ještě stále úspěšně. Ve 45. minutě korunoval vyvinutý tlak domácích Radim Nečas druhým gólem. 2:0.

 

„Kuj železo, dokud je žhavé!,“ nabádá jedno známé české rčení. Znají ho i jirenští fotbalisté, kteří už tři minuty po začátku druhé půle zvýšili na 3:0. I ve zbytku duelu domácí drželi převahu a Mostecké dostávali pod tlak. Skóre utkání se už ale dále neměnilo. Po výhře 3:0 viktoriáni odčinili počáteční zaváhání. Zda-li dokážou na úspěšný výsledek navázat, se ukáže už ve středečním domácím zápase s Kolínem.

 

Z dalších zápasů České fotbalové ligy se nevedlo Benešovu, který po porážce s Čáslaví 1:3 okupuje dno dvacetičlenné tabulky. Ze hřiště Štěchovic si odváží tři body Králův Dvůr po vítězství 2:0. Bodově naprázdno vyšli i hráči SK Zápy, kteří už nedokázali reagovat na gól z pokutového kopu a prohráli 1:2 s Chrudimí.

Klíčová slova: