Rytíři byli poraženi. Vstup do poháru lépe zvládly Budějky

před kladenským brankářem Mensatorem
 

Zápasová mizérie pokračuje. Kladenští hokejisté nezvládli vstupní utkání do Regionálního poháru a podlehli jihočeskému Motoru.

 

Už šestým rokem si hokejové kluby zpestřují přípravu na Regionálním poháru. Turnaje, kterého se letos účastní týmy Dukly Jihlava, Slavie Třebíč, Rytířů Kladno a Motoru České Budějovice. Právě loňský vítěz soutěže se jako první postavil kladenské cestě za triumfem.

 

Už úvodní minuty ukázaly, pod čí taktovkou se dneska bude hrát. Nápovědu nabídl v páté minutě budějovický Straka, který při samostatném nájezdu ranou bekhendem překonal gólmana Mensatora. 1:0. Rytíři zahrozili z šancí Skuhravého a Stacha, avšak konto budějovického brankáře Gáby zůstalo nadále čisté.

 

I přes velký počet šancí, které úvodní třetina nabídla, si přítomných 3250 diváků více pochvalovalo dění ve druhé dvacetiminutovce. Už necelých čtyřicet vteřin po jejím začátku padl druhý gól utkání, který šel na vrub budějovického Žálčíka. 2:0. Střelecky se začali prosazovat konečně i Kladenští, kdy se v 22. minutě, po Stachově asistenci, přesně trefil Machač. 2:1. Ani ne za minutu později navrátil budějovickým vedení o dvě branky Lukáš Žálčík. Po závaru v brankovišti doklepl puk po buly za záda brankáře Mensatora. 3:1. O tři minuty později kontroval za Rytíře David Stach, který zužitkoval výhody dvojnásobné kladenské přesilovky. 3:2. Ze středového kruhu se ve druhé třetině rozehrávalo naposledy v 38. minutě, poté co českobudějovický Josef Straka skóroval na 4:2 pro domácí.

 

Poslední brankový zápis v utkání učinil ve 46. minutě Žálčík, který tím i dokonal svůj střelecký hattrick. 5:2. „Doplatili jsme znovu na individuální chyby a zbytečná vyloučení. Poněkolikáté jsme také neproměnili ty nejvyloženější šance a netrefovali ani prázdnou branku,“ zlobil se sportovní manažer Rytířů Kladno David Čermák.

 

O nápravu v Regionálním poháru se Rytíři pokusí ve čtvrtečním domácím zápase s Duklou Jihlava.

Klíčová slova: