Rekonstrukce nymburského bazénu? Do dvou let snad ano

Nymburský bazén projde rekonstrukcí a rozšířením
 

Bazénu v Nymburku a jeho návštěvníkům se blýská na lepší časy. Po bezmála dvaceti letech se schyluje k rekonstrukci i k rozšíření bazénu ve Zbožské ulici. Opravné práce začnou během příštího roku.

O novém bazénu nebo o rekonstrukci stávajícího bazénu ve Zbožské ulici mluví Nymburští skoro dvacet let. Svůj názor na bazén vyjádřilo pět set padesát občanů Nymburka ve veřejné anketě na webu města. Většina z nich hlasovala pro rekonstrukci stávajícího bazénu, ke které se konečně začalo schylovat.

Město vypsalo v polovině června veřejnou zakázku na zpracování projektové dokumentace pro bazén. Předmětem plnění veřejné zakázky bylo zhotovení urbanistické studie minimálně ve dvou variantách, také dokumentace k územnímu řízení, dokumentace pro stavební povolení a dokumentace pro provádění stavby včetně inženýrské činnosti.

Rekonstrukce vyjde skoro na tři miliony korun

Vítězem ve výběrovém řízení se stala společnost Ateliér 11 s.r.o. z Hradce Králové, která nabídla cenu dva miliony osm set sedmdesát devět tisíc korun. Smlouva města a rekonstruující společnosti je již podepsaná a došlo i k zahájení prací.

„Jsem velmi rád, že jsme opět blíže k rekonstrukci stávající budovy bazénu. Nymburk si bazén opravdu zaslouží a podepsáním smlouvy s Ateliérem 11 se snad dočkáme i stavebního povolení na rekonstrukci bazénu,“ vyjádřil se starosta Tomáš Mach.

Co s létem v Nymburku? PŘEHLED akcí je tady

Realizace rekonstrukce je odhadnutá přibližně na rok, přičemž zahájení stavebních prací by mohlo začít ve druhé polovině roku 2017. Zdejší bazén ve Zbožské ulici projde nejen celkovou rekonstrukcí, ale i rozšířením. Vzniknout by zde měly městské lázně s plaveckým bazénem, herními prvky a relaxační zónou.