V Dolních Břežanech se zaběhla fenka. Když se našla, měla prostřílenou lebku

Fenka Kiki byla úplně zdravá. Ztracená byla jen 4 dny
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Zoufalé majitelce se v Dolních Břežanech zaběhla fenka. Když si ji majitelka o čtyři dny později vyzvedla, zůstala v šoku. Fenku někdo střílel vzduchovkou do hlavy, pravděpodobně úmyslně. Přežila to jen zázrakem.

Zlé věci se dějí každý den, o tom se bohužel přesvědčila i majitelka fenečky Kiki. 6. října kolem čtvrté odpoledne se fenka plemene Jagteriér (Německý lovecký teriér) zaběhla. Majitelka neváhala a hned pověsila zprávu s hledáčkem na sociální síť Facebook.

"Pravděpodobně se bude pohybovat někde v okolí vesnic Dolní Břežany, Ohrobec, Zvole, ale klidně i Zbraslav nebo Točná," napsala majitelka. "Má silné lovecké pudy, jinak je hodná, nechá se chytit, nic neudělá. Nemá obojek. V případě, že ji někdo zahlédne, prosím o jakoukoliv informaci. Odměna je jistá," napsala na Facebook doufající majitelka.

 

Zpráva měla opravdu úspěch. Fenku se podařilo najít. Co ale majitele potkalo, když si ji vyzvedli, to je ani ve snu nenapadlo. "Dnes byla po čtyřech dnech odchycena naše ztracená Kiki, a to ve Zlatníkách vedle Dolních Břežan," napsala dnes majitelka.

 

Fenku někdo střílel do hlavy. A ne jednou

"Při vyzvednutí jsme si mysleli, že má pokousanou hlavu, na veterině se však zjistilo, že ji někdo opakovaně střelil do hlavy vzduchovkou. Je opravdu zázrak, že je ještě naživu. Bohužel se podařilo vyndat jen tři kulky, se zbytkem se její tělo musí poprat samo. Píšu to sem čistě ze vzteku vůči lidem, co něco takového dokážou udělat," napsala rozhořčená majitelka. 

Fenka Kiki už nikdy nebude taková jako dříve. Kdo mohl fenku postřílet vzduchovkou a doživotně ji poznamenat, to zůstává záhadou. Kulky přitom od myslivce rozhodně nepocházely. "Bylo to cca 12 samostatných diabolek, to znamená že někdo střílel víckrát ze vzduchovky. Podle mě ji někde uvázali nebo zavřeli, jinak mi to hlava nebere," říká majitelka Kiki, které rozhodně není do smíchu. 

 

"Je to opravdu něco neskutečného. Co se to s lidmi děje? Vždyť se takhle nechová ani zvěř v přírodě," komentovala situaci jedna z diskutujících. A spolu s ní desítky dalších znechucených pejskařů. "Jsem ze Zlatník, máme dva psy a i přes největší opatrnost se jim občas podaří na pár hodin utéct, takže pocit je to opravdu nepříjemný," dodala jiná pejskařka z Břežan.

 

Objevila se spekulace, že by se útočník mohl pohybovat ve Zlatníkách u Dolních Břežan. Majitel vlastní vzduchovku. Zatím není jasné, zda psa někdo střílel úmyslně, je to ale vzhledem k počtu kulek (12) do stejné oblasti velmi pravděpodobné. Varujeme před potenciálním útočníkem mediální cestou. 

Máte jakékoliv další informace? Napište nám na e-mail turcekova@ctidoma.cz, při podezření na konkrétní osobu doporučujeme vytočit 158 a nahlásit ho Policii ČR.