5 milionů zachránili hasiči v Kladně

Ilustrační foto. Požár skladu hořel do čtvrté ranní hodiny
 

Hasiči zachránili majiteli skladu stavebnin majetek za 5 milionů korun. Možné je i cizí zavinění požáru. Hořely vysokozdvižné vozíky, barvy, lepidla i sádrokarton.

Ve čtvrtek ráno 4. listopadu začalo hořet v prodejně stavebnin u hlavního vlakového nádraží v Kladně.

Nejdříve shořela dřevěná část budovy, pak musel být vyhlášen poplach druhého stupně. Hodinu a čtvrt hasiči bojovali s ohněm. Ve skladu byly uskladněny vysokozdvižné vozíky, fasádní barvy, lepidla, sádrokarton, polystyren a další materiály hlavně pro zateplování staveb.

"Hasiči museli rozebrat prohořelou střechu a prohledat další část konstrukce za použití termokamery k vyhledávání skrytých ohnisek," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík.

Požár byl zlikvidován už po čtvrté hodině ranní. "Místo požáru ráno prohledal i vyšetřovatel požárů a kynolog se psem, hledali akceleranty požáru," popsal následné šetření Ladislav Holomčík​. Zatím se uvažuje o možném cizím zavinění.

Škoda se vyšplhala do výše jednoho milionu, včasným zásahem však uchránili pětimilionový majetek. Kdyby se požár dostal až do prodejny, zničil by drahé manipulační techniky a stroje na míchání barev. Při požáru nebyl nikdo zraněn.

Klíčová slova: