Poezie v metru i tramvajích. Startuje festival Den poezie

Přečtěte si poezii v metru, tramvajích nebo v čekárně u lékaře
 

V neděli bude na desítkách míst po celé republice literární festival Den poezie, který potrvá až do 27. listopadu. Poezie se bude číst v metru, tramvajích, ale také v čekárnách nemocnic. Do festivalu se zapojí čeští i zahraniční autoři.

Literární festival Den poezie začíná už v neděli. Pořadatelé festivalu tak chtějí dostat poezii co nejblíže široké veřejnosti. Plakáty s básněmi budou vyvěšeny v pražských tramvajích, nově se objeví také v čekárnách lékařů v nemocnicích. Do festivalu se zapojí čeští i zahraniční autoři.

Dříve se festival konal jen jeden den jako připomenutí Karla Hynka Máchy, nyní je však otevřený všem milovníkům poezie po několik dní, až do 27. listopadu.

 

Letos se poezie dostane i do čekáren nemocnic, a tak dostanou básně například všichni dárci krve z Ústavu hematologie a krevní transfuze. "Poezie pro čekající nabídne lidem brožurky s poezií všude tam, kde musejí na něco čekat – v nemocničních čekárnách, u lékaře, na úřadech. Nežli trávit čas pročítáním starého časopisu nebo prospektů snažících se vám cosi prodat, můžete si nyní číst ve výběru asi 12 básní od klasických i současných tvůrců a tvůrkyň," píše se na webu Denpoezie.cz

 

Téma letošního ročníku je "Žádný člověk není ostrov", inspirace pochází z veršů anglického renesančního básníka Johna Donnea, které napsal roku 1624: „Žádný člověk není ostrov sám pro sebe; každý je kus nějakého kontinentu…” Kompletní program festivalu. Na řadě míst budou probíhat autorská čtení u dobré kávy.

 

Festival Den poezie probíhá v řadě míst po celém Středočeském kraji:

Kde všude bude Den poezie?