Dva požáry vyhnaly z domů 31 lidí. Při jednom uhořel pes

Hasiči zasahovali ve třetím patře, vzplála ložnice, což z fotky už moc patrné není..
 

Hned dva požáry se rozhořely v Kladně. První požár vzplál v kladenské čtvrti Kročehlavy, odkud museli hasiči evakuovat 31 obyvatel. Jen o pár hodin později se rozhořel požár v rodinném domě, kde uhořel pes. Oba požáry vzplály od svíčky.

K vánoční atmosféře patří voňavé svíčky a adventní věnce. Pokud však necháme hořet svíčky bez dozoru a na chvíli odejdeme, rychle se to může zvrtnout. Shodou okolností tímto způsobem vypukly dva požáry v Kladně. 

Kročehlavy U Hvězdy

Ve třetím patře panelového bytu v Kladně začalo hořet po 22:00. Požár vzplál v ložnici, kterou zcela zničil. "Hasiči pokoj vyklidili, ale z domu museli evakuovat 31 lidí," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. 

"Manželé, u kterých vzplál požár, potřebují náhradní ubytování, to zajistilo město," upřesnil další osud manželů Ladislav Holomčík. Celý byt zůstal zakouřený, nikomu se naštěstí nic nestalo a ani přivolaní záchranáři nakonec nikoho neodvezli do nemocnice. Škoda byla odhadnuta na 800 tisíc korun.

Pletený Újezd

Za několik hodin po prvním zásahu hasiči vyjížděli do obce Pletený Újezd na Kladensku, k požáru rodinného domu. "Požár vzplál opět od adventní svíčky, stalo se to krátce před třetí hodinou ranní," vysvětlil tiskový mluvčí hasičů Ladislav Holomčík. 

Uvnitř v domě byli dva dospělí a tři malé děti. "Všichni se nadýchali kouře a proto bylo nutné je odvézt do nemocnice. V domě navíc uhynul pes, druhého psa museli hasiči odvézt k veterináři," upřesnil Ladislav Holomčík. Škoda byla odhadnuta na 800 tisíc korun, hasiči ochránili majetek za milion.