Čerpejte novou energii z toku Vltavy

cesta do Vraného nad Vltavou
Zobrazit fotogalerii (6)
 

 

Že už mozek dávno hodil ručník do ringu? Nedostává se vám tolik potřebné inspirace? Chtěli byste, ale ohleduplnost k ostatním lidem v budově vám brání, abyste začali svévolně tlouci hlavou o zeď?

Či snad toužíte spálit kalorie nebo nevíte jak naložit s volným časem? Pro vás pro všechny mám zaručený tip. Když uvedu, že se za spásným receptem skrývá výlet do přírody, překvapím asi jen málokoho. Lépe už si ale povedu s tvrzením, že po výletu na pražském pravém břehu Vltavy sáhnete opakovaně, a to nejen v případech návratu problémů.

 

Pokud jste z Prahy nebo se v hlavním městě právě nacházíte a některá z výše uvedených situací vám přijde aktuálně povědomá, využijte výhod cyklostezky s označením A2. Trasu, která začíná v centru města pod Klubem Mánes, po nábřeží směřuje k Podolské vodárně, nádraží Praha – Modřany, ke Zbraslavskému mostu a dále přes osadu Jarov do Vraného nad Vltavou. Ke zmíněným výhodám patří skutečnost, že ryk velkoměsta uslyšíte opravdu jen chvílemi a na cestě budete míjet působivé scenérie, které samy od sebe vyvolávají nervy léčebný a inspiraci navozující efekt. Oceníte jistě i skutečnost, že cyklotrasa vede převážně po upravovaných cyklostezkách nebo ulicemi s vyloučením průjezdné dopravy.

 

Vedle kolařů, kteří zvládnou celou cestu bez problémů, jsou na stezce patrně druhou nejčastěji zastoupenou skupinou in-line bruslaři, kteří využívají přínosů dlouhých úseků pokrytých pevným, asfaltovým povrchem. Zklamání si bruslaři krátce prožijí asi dva kilometry za Zbraslavským mostem, kde stezka přechází v luční pěšinu. Po necelém půl kilometru cesta ale opět přechází do kvalitní asfaltové podoby. Na trasu se přesto můžete vydat i na koloběžkách. Výjimkou nejsou samozřejmě ani chodci či maminky s kočárkem. Pokud vám ale pro tentokrát došly fyzické síly, rozhodně nezoufejte. Dalším plusem, který „ádvojka“ nabízí, je blízkost tramvajových, autobusových a vlakových tratí, po kterých se, v případě potřeby, navrátíte pohodlně zpět.

Klíčová slova: