„Měsíc náborů 2015.“ O začínající fotbalisty je zájem

"Měsíc náborů" se v loňském roce setkal s úspěchem
 

Fotbalové kluby mají pohotovost. Začátek školního roku je ideální doba na uspořádání náborové akce pro mládež. S „verbováním“ pomáhá i Fotbalová asociace.

Měsíc náborů“ je projekt Fotbalové asociace ČR, který si dává za cíl pomáhat klubům  rozšířit řady malých fotbalistů. Akce se koná v květnu a v září po celé České republice.

 

„Měsíc náborů" se konal už v září 2014, kdy na 74 akcí podpořených Fotbalovou asociací dorazilo 11 300 dětí. Celkově se členská základna mládeže navýšila o 9 100 nových hráčů mezi 5 až 19 lety.

Podpora shora

Pokud se fotbalový klub rozhodne pořádat náborovou akci, může se pro podporu obrátit na Fotbalovou asociaci. „Pokud se na nás kluby obrátí, podpoříme je formou propagace, sportovního vybavení a finančního zabezpečení. Náborová akce tak nebude klub prakticky nic stát. Organizační stránku, jako je například komunikace se školama a školkama, si však musí každý klub zajistit sám. Vyžadujeme však, aby z průběhu náborové akce bylo pořízeno video či sestavena zpráva,“ upřesňuje podmínky projektu Milan Titěra, profesionální trenér mládeže Pražského fotbalového svazu.

 

„Zapojit se do projektu je rozhodně dobrá věc. Zvlášť v Praze, kde je mezi kluby velká konkurence, zmiňuje výhody náborové akce Zbyněk Šmarda, trenér mládeže z FK Motorlet.  Právě klub z pražských Butovic se do projektu zapojí podruhé za sebou.

 

Fotbalová asociace podpoří SK Zbraslav

Nováčkem projektu je klub z jihozápadního okraje hlavního města. Náborový den chystají ve Zbraslavi 23. září. „Zaměříme se na nábor dětí od pěti do desíti, dvanácti let,“ vysvětluje šéftrenér mládeže Petr Vondráček. „Děti si během sportovní akce nevyzkoušejí jen práci s fotbalovým míčem. Musí ukázat i pohybovou všestrannost v mimofotbalových aktivitách,“ nastiňuje průběh náborového dne Vondráček.

 

Ve Zbraslavi doplňují do kategorií přípravek, mladších a starších žáků

 

„Práce s mládeží dělá zbraslavskému fotbalu zvuk. Nabídnout můžeme opravdu slušné podmínky. Ať je to sportovní vybavení, které se hráčům dostává, ať je to fantastický přístup rodičů či odpovídající práce trenérů,“ pokračuje dále manažer zbraslavského SK. Na malé fotbalisty čekají dva týdenní tréninky a víkendový zápas. Zázemí pražského klubu tvoří jedno travnaté hřiště a nedaleká tělocvična. Využíváno je i tréninkové, písečné, hřiště, které však není v majetku klubu. „Čím více k nám dorazí dětí, tím lépe,“ otevírá dveře všem zájemcům Petr Vondráček.

Klíčová slova: