Otevřenost se cení. Od Hanky obzvlášť, neboť…

Co dál... Zde je každá rada nad zlato.
 

Setkání s Hankou, čtenářkou portálu www.čtidoma.cz, probíhalo v poklidu ve stínu stromů zahradní restaurace. Více a více jsme se dostávali hovorem do jádra jejího života, který teď žije, a k důvodům proč je single.

Předchozí díl rozhovoru najdete zde: 1. část

A jak jste teda řešila manželovu nevěru dál?

Odstěhovala jsem se k rodičům a požádala o rozvod. Bylo to dost stresující. Starší holce bylo tenkrát 7 let, byla totiž dost citově vázaná na otce. Chtěla s ním trvale žít, nechápala, proč není stále doma, nemá na ni čas, chodili jsme z toho důvodu i k dětskému psychiatrovi, než sama pochopila, že otec na ni doslova kašle, a když s ním byla přes víkend. Źeny po jeho boku se střídaly tak rychle, že nevěděla vůbec, jaká bude za týden další v řadě. V tu dobu jsem pracovala v KFC, rodiče mi pomáhali s výchovou, za což jsem jim moc vděčna, dokončila jsem přerušené studium a nyní mám zaměstnání, které mě moc baví.

Víte, jak váš exmanžel teď žije?

Ano. U té čůzy, kvůli které nás manžel opustil a vše hodil za hlavu, nežije. Záhy poznal, že to byla mrcha, před kterou ho varovali snad i ti, co ho neznali. Byla na prachy, na majetek, obrala ho o chatu i auto, a rozešla se s ním. Od té doby střídá dál baby, seznamuje se na inzeráty, ale jen s takovými ženskými, co vlastní svůj byt, nebo rodinný dům, a je z nich cítit majetek. Samozřejmě ale nepřestává vyhledávat při tom další bokovky, aby si něco snad dokazoval, jak mu to jde, ale po čase na to dámy, které si ho nakvartýrovali do bytu, vždy přijdou, a pro něj nastane letecký den s jeho věcmi na ulici. Takže se pořád stěhuje, střídá jednu za druhou, a tak vlastně tento letecký život žije dodnes.

Takže jste teď single, nebo ne?

Jsem i nejsem. Jak se to vezme. Žiji s mladší holkou ve společné domácnosti, takže jsem single. Sám dneska může žít kdokoliv, kdo nemá žádný vztah, nemá žádného správného protihráče, ale single může být i ten, co má spousta kamarádů a kamarádek, i do té postele, ale to svoje já prožívá sám. O lidech, kteří byli spolu, a z jakéhokoliv důvodu už jsou sami, i když třeba mají dospělé děti, ani nemluvě. Také jsou vlastně singles. Sám znáte manželské páry, které jsou papírově sice spolu, ale v realitě? Každý si žije svůj život, má své zájmy, nezajímá se o druhého, a výmluva, že jsou jen spolu kvůli dětem, je na zabití. Takže jsou vlastně také singles.

Na toto shrnutí faktů jsem jen odpověděl slovy „Ano znám, a je jich dost…“

(pokračování)