Kamion se při otáčení zasekl o rodinný dům

Kamion musela vyprostit odtahová služba
Zobrazit fotogalerii (2)
 

Kralupští hasiči na Tři krále jeli do Velké Bučiny u Velvar za jediný den čtyřikrát. Naposledy k zaseknutému kamionu u rodinného domu.

Čtvrtý tříkrálový výjezd kralupských hasičů do Velké Bučiny byl pro změnu kvůli kamionu.

Zahraniční řidič kamionu se podle informací od kralupských hasičů 6. ledna ve večerních hodinách díky navigaci dostal do Velké Bučiny, což je malá obec, která je součástí třítisícových Velvar.

Řidič kamionu se rozhodl otočit v malém prostoru, jenže si to špatně vypočítal. Návěsem se při tomto manévru opřel o rodinný dům a zůstal tu zaklíněn.

Příslušníci HZS Kralupy nad Vltavou na místo vyjížděli po půl 9 večer. "Hasiči čekali na to, až přijede dopravní policie. Kamion byl zlomený do V. Návěs se opíral o dům. Na to, aby to hasiči vyprostili, by potřebovali dva vyprošťovací jeřáby, které nemáme. Sehnali ale odtahovou službu, která na místo dojede a kamion vytáhne. Pro hasiče to skončilo tím, že provedli monitoring a vrátili se na základnu," řekl Ladislav Holomčík, mluvčí středočeských hasičů.

Na místě kromě hasičů byla i dopravní policie. Již před půlnocí byl kamion vyproštěn. Podle velvarských občanů byl naštěstí na domě poničen pouze okap.

Klíčová slova: