Strážníci z TAXI týmu doprovodili do nemocnice řidiče s rodící manželkou

Strážníci "zametali" cestičku
 

Když pražští strážníci viděli v tunelu Blanka blikající taxík řítící se velkou rychlostí, nevěřili vlastním očím. Tím spíš, když se řidič přilepil i za jejich vůz a dával jim najevo, aby uhnuli. Všechno ale bylo nakonec jinak, nešlo naštěstí o žádného piráta silnic. 

Policisté se setkávají se vším možným. Ale aby je někdo vystrkoval z jízdního pruhu, to se stane maximálně jednou, dvakrát za život. Taxikář však měl tentokrát pádný důvod. Strážníci mu v rámci plynulosti provozu nejprve opravdu z cesty uhnuli. Když je vůz míjel, řidič opět sešlápl plyn a řítil se dál.

Jak se ubránit krádežím a úrazům? Nedejte zlodějům šanci. 

Při předjíždění si však strážníci všimli, že na zadním sedadle sedí pasažér. Policisté měli obavu, že by řidič vozidla mohl být pod vlivem alkoholu nebo drog, zapnuli majáky a vyrazili za ním. "Při výjezdu z tunelu řidič zpomalil, přejel do vedlejšího jízdního pruhu a přes stažené okénko hlídce vysvětlil, že se omlouvá, ale že veze akutně rodící ženu do nemocnice," vysvětlila policejní mluvčí Irena Seifertová. 

Skončit dvakrát v nemocnici kvůli stejné nehodě? Ano, i to je možné.

Strážníci proto okamžitě řidiče vyzvali, aby se napojil za jejich vozidlo, a bezpečně ho dopravili do nemocnice. "Sanitka by nestihla dojet, proto jsem se rozhodl pro jiné řešení," usmíval se muž, kterému se poté, co ženu předal do péče lékařů, viditelně ulevilo přesto, že jízdou riskoval. Když se začaly stupňovat bolesti jeho manželky, neměl ale na výběr. "Měl jsem strach o ženu i nenarozené dítě."

Zachránit kámoše tím, že si sednete za volant místo něj? Tady se to nevyplatilo.

V tunelu, když spatřil hlídku, se mu prý ale ulevilo a byl rád, že dál jede pod policejním dohledem. Že měl ke své zběsilé jízdě důvod, potvrdil i lékař, jednalo se totiž o tzv. překotný porod. Podobný bezpečný transport není ani u nás úplnou výjimkou. Pokud se do takové situace dostanete, stačí zavolat na tísnovou linku policie. Ta pak s přesunem do nemocnice pomůže.