POČASÍ: Prudké ochlazení a teploty jen kolem 22 stupňů

Víkend bude pěkný
Zobrazit fotogalerii (3)
 

Velké ochlazení nás potká už na konci července. Teplota klesne a přijde i déšť. Na kdy si naplánovat prázdninovou dovolenou v pěkném počasí? 

Konec měsíce bude citelně chladnější než předchozí dny. Časté budou i dešťové přeháňky. Teploty se budou pohybovat kolem 22 stupňů a nepřekročí 25 °C. Pocitová teplota bude kvůli dešti ještě nižší. 

Situace by se měla o něco zlepšit na začátku srpna, přesto však nečekejte žádnou teplotní hitparádu. Jediné, co bude opravdu nadprůměrné, jsou dešťové srážky. Na teploměru naměříte kolem 26 °C. Noční teploty přitom spadnou až na 12 stupňů Celsia! Pokud tedy máte možnost naplánovat si dovolenou, nechejte ji raději na konec srpna. 

Počasí na příští týden

Trend krásných teplých dnů a ošklivých pršavých víkendů se otočí. Až do čtvrtka nás čekají dešťové přeháňky a bouřky. Nejtepleji bude v pondělí, kdy naměříme 23 stupňů, pak bude chladněji. Nejstudenějším dnem bude středa s 18 °C, ve čtvrtek se oteplí o dva stupně. V pátek se začně počasí umoudřovat a obloha bude jasnější. Víkend bude už vyloženě jasný, v sobotu čekejte 23 a v neděli 25 °C.