Přihlaste se na čtvrtý závod VoltaRUN. Pomůžete dvanáctileté Elišce bojovat s mozkovou obrnou

Nejen sportovní nadšenci se mohou mimo hlavní trasu registrovat také na speciální VoltaRUN
Zobrazit fotogalerii (2)
  |  Komerční sdělení

Čtvrtý závod seriálu Běhej lesy a s ním související závod VoltaRUN proběhnou 18. července v bývalém Vojenském újezdu Brdy. Firma GSK, partner závodů, přispěje za každého běžce na nové vozíky a speciální rehabilitaci dvanáctileté Elišce s mozkovou obrnou.  

Polovina července přináší čtvrtý závod běžecké série Běhej lesy, který se uskuteční 18. července v CHKO Brdy. Partner série, společnost GSK se svou značkou Voltaren, chtěl dostát svému sloganu Radost z pohybu. Proto každým závodem pomáhají běžci spolu s Voltarenem konkrétním rodinám a jejich dětem s omezením pohybového aparátu.

Vybrané prostředky za uběhnuté kilometry ze čtvrtého závodu podpoří dvanáctiletou Elišku s dětskou mozkovou obrnou. Eliška trpí onemocněním centrálního motoneuronu. Nemoc, kterou trpí jeden z milionu, v současnosti nelze vyléčit. Pomoci Elišce může speciální rehabilitace a logopedie a také mechanický a elektrický vozík. Jde o nákladné pomůcky, a právě výtěžek z brdského závodu může rodině velmi pomoci.

„Za každý kilometr, který závodníci v Brdech zdolají, přispěje Voltaren 2 Kč na rehabilitaci Elišky a na nové vozíky. Cílová částka je 180 000 korun, a proto doufáme, že se zúčastní co nejvíce lidí,” vysvětluje Margarita Bezborodova za značku Voltaren.

Nejen sportovní nadšenci se mohou mimo hlavní trasu registrovat také na speciální VoltaRUN. Pod tímto názvem se skrývá nesoutěžní běh či chůze pro malé i velké, pro doprovod závodníků, hendikepované nebo pro ty, kteří si zatím na klasické trasy seriálu Běhej lesy netroufnou. Trasa VoltaRUNu je v délce 4 km a zvládnou ji všichni bez rozdílu kondice nebo věku. Na závod se můžete přihlásit online i na místě v den konání. Kapacita VoltaRUNu je omezená, zúčastnit se může 100 osob, proto ji nenechávejte na poslední chvíli. Veškerý výtěžek z registrací VoltaRUNu bude předán prostřednictvím Nadace Nova Elišce. VoltaRUN startovné je 250 Kč.

„VoltaRUN je nenáročný a mohou se ho zúčastnit maminky s kočárky i prarodiče. Užijí si společný čas v krásném prostředí brdského lesa a současně pohybem pomohou malé Elišce. Pomáhat ale mohou i ti, kteří se nemohou 18. července závodu osobně zúčastnit,” doplňuje Margarita za Voltaren.

GSK totiž dětem přispěje 2 Kč i za každý kilometr zakoupených produktů Voltaren, a to v období od 1. 6. 2020 do 31. 10. 2020.*

Během závodů budou pořadatelé dodržovat veškerá potřebná opatření a vládní nařízení. Startovat se tedy bude po skupinách maximálně 1000 běžců a na místě budou oddělené zóny startu a cíle tak, aby se tyto skupiny nepotkaly. V místě konání závodů bude navíc na klíčových místech jako jsou toalety, šatny, prostor registrace nebo vstup do areálu, dostupné dostatečné množství dezinfekce. Pravidelně dezinfikované budou zároveň všechny společné prostory.

V rámci celé série bude možné pomáhat ještě na závodech na Bílé (1. 8.), v okolí Karlštejna (15. 8.), v Jizerských horách (29. 8.) a na nočním závodě v Boleticích (12. 9.). Každým závodem běžci podpoří jinou konkrétní rodinu.

*Finální částka dotace bude určena na základě dat IQVIA následujícím způsobem: u každého z léčivých přípravků Voltaren se jeho délka v km vynásobí počtem prodaných ks, získané součiny se sečtou a vynásobí dvěma. 

Pozorně si přečtěte příbalovou informaci. O správném použití se poraďte se svým lékařem nebo lékárníkem. Voltaren Forte 20 mg/g gel, Voltaren Emulgel 10 mg/g gel, Voltaren 140 mg léčivá náplast jsou léky k vnějšímu použití. Voltaren Rapid 25 mg měkké tobolky, Voltaren Actigo Extra 25 mg obalené tablety jsou léky k vnitřnímu užití. Obsahují diklofenak. Hřejivá náplast VoltaTherm je zdravotnický prostředek.

V případě otázek kontaktujte prosím: GlaxoSmithKline Consumer Healthcare Czech Republic s.r.o., Hvězdova 1734/2c, 140 00 Praha 4, mail: cz.info@gsk.com. Případné nežádoucí účinky prosím hlaste na: cz.safety@gsk.com. Ochranné známky jsou vlastněné nebo licencované skupinou společností GSK. © 2020 skupina společností GSK nebo poskytovatel příslušné licence.

Klíčová slova: