Jak na odolnou špínu uvnitř trouby: Jde to levně a bez chemikálií

S vyčištěním trouby vám může pomoci obyčejná škrabka na okna
  |   zajímavost

Jeden z uživatelů sociálních sítí se proslavil geniálním tipem, jak se zbavit připečených nečistot uvnitř trouby. Většina z nás v takovém případě sází na silné chemikálie, které odolnou špínu rozpustí, existuje ale mnohem lepší způsob, jak se jí zbavit.  

Rich Martin na svém profilu na sociální síti sdílel tip pro všechny manžely na to, jak udělat radost jejich drahým polovičkám. Jednalo se o čištění trouby se spoustou zapečených skvrn.

Dokonce ani ty ho ale neodradily. Vynalezl si totiž svůj vlastní způsob, jak se jich zbavit během několika minut.

Jeho sledující byli z triku, který jim ve videu ukázal, naprosto nadšení. Většina z nich se přiznala k tomu, že se podobné nečistoty vždy snaží vydrhnout houbičkou. Tento způsob ale zabírá zbytečně moc času a také je poměrně vyčerpávající. Ideální není ani použití silných chemikálií, které dokáží zapečené skvrny rozpustit.

Richovi se podařilo celou troubu vyčistit během několika málo minut. Vzal si totiž na pomoc škrabku na okna. K tomu, abyste tento tip vyzkoušeli i vy, tedy ani nemusíte nic kupovat, škrabku, která nám v zimě pomáhá očistit zamrzlá okna u auta, má totiž doma asi každý z nás.

Muž na videu nejdříve škrabkou oškrábal odolné nečistoty ze stěn trouby a také ze skleněných dvířek a poté pokračoval v jejím klasickém úklidu. Díky škrabce měl ale hotovo za několik málo minut.

„Tak tohle je skvělý tip! Mohl bys udělat ještě jedno video, ve kterém mému manželovi vysvětlíš, kde se trouba nachází?“ zavtipkovala jedna ze sledujících.

„Tohle video mě skoro až motivovalo vyčistit troubu," objevilo se pod příspěvkem.

Zdroj: Daily Star

KAM DÁL: Jídla, kterým byste se v létě měli raději vyhnout.

Klíčová slova: