Zaparkovat u nemocnice? Plať, anebo hledej místo a pak se nediv pokutě

Takhle velké parkoviště snad ani neni potřeba, někde ale zaparkovat musíme. Ilustrační obrázek
 

Akutní nedostatek parkovišť u nemocnic se projevuje naštvanými řidiči i neustálými pokutami. Špatná dopravní situace kolem nemocnic je v Benešově, Hořovicích, ale i v Nymburku.

Zaparkovat u nemocnice by nemělo představovat problém nikde. Do nemocnice jezdíme v krajních případech, a proto postrádá logiku marně kroužit kolem a nemít kde zaparkovat. ​V Benešově a Hořovicích se řidiči perou o parkovací místo, občas musí zaparkovat tak, že schytají i pokutu, a blokují dopravu.

V Benešově

Řidiči jezdili starou branou do nemocnice a nemuseli tak využívat placené parkoviště. Areál nemocnice však prošel úpravami, získal nové zabezpečení i plot. Ze strany staré brány zůstane zachován jen vstup pro zaměstnance, ale do nemocnice bude už jen jediný vjezd a ten bude kontrolován kamerovým systémem.

V Hořovicích

je parkoviště nedostačující, že se řidiči občas nebojí nechat auto i v zákazu. "Udělá to jeden a za chvíli tam parkují i ostatní," vysvětluje mluvčí hořovické nemocnice Světla Dardová​. Jenže když řidiči nechávají auta v zákazu, blokují tím i autobusy. Celá sitauce pak trvá i půl hodiny, než se vyřeší a autobus může přejet. Nakonec dostanou ještě pokutu. Nové parkoviště je v plánu už dlouho a probíhá dlouhé schvalovací řízení. To však může být v současnosti řidičům celkem jedno.

V Nymburku

​už pokročili trochu dál a parkoviště je v realizaci. Jenže od října do listopadu to řidiči ještě musí vydržet a parkovat v ulicích kolem nemocnice. Tam jim naštěstí nehrozí pokuta jako v Hořovicích.