Podzim na krku, Vánoce skoro za rohem, sakra co s tím?

Zůstat sama, nezůstat sama...
 

Podzimní nostalgie číhá venku, je brzo tma, Vánoce skoro za rohem, a my jsme sami. Jak se říká single. Někdo si řekne je to fajn být sám, někdo bude oponovat. Co s tím?

Podzimní čas je někdy plný romantiky a někdy by ho člověk vymazal z povrchu zemského. Vstáváme do tmy, přicházíme za tmy, usínáme ve tmě, a ještě jsme single. No není to pech? Všude kolem nás je listí mraky, občas ve vlasech ho máme taky, a pokud máme zahradu nebo rodinný dům, už se nám o té poloze s hráběmi v ruce a koštětem zdá.

 

Úskalí a radosti samoty

Tento víkend bylo krásně, a lidí na procházce bylo jak much. Jít pomalu, na nic pracovně nemyslet, šourat nohy v listí, má svou romantiku. Když je člověk sám, honí se mu v hlavě myšlenky na to, proč vlastně je sám, zda je to dobře, nebo ne, a laškuje s myšlenkou, jaké by to bylo nebýt sám. Ono totiž vše, samota i žití s partnerem něco nového přinese, ale něco co známe, a na co jsme zvyklí, ubere.

 

Každý dělá, jako by celý rok neuklízel

Výběr akcí, kde se pobavit, je s příchodem zimy málo. Taková podzimní nechuť k čemukoliv, a tak jen jukáme občas na net, na seznamky, kolem sebe, a rozmýšlíme si, zda to znovu zkusit, a najít toho božského, nebo tu svou božskou. A to ještě nejsou Vánoce, kdy každý dělá, jako by celý rok neuklízel, nevařil, nenakupoval, a teď by to chtěli všichni dohnat. Mám dojem, že v té době nemá vůbec nikdo čas na seznamování.

 

Pes, jako příležitost k seznámení

Pokud jste sami, a máte doma to funící chlupaté stvoření, můžete vyrazit do parku, kde se vaše čtyřnohé zlatíčko vyběhá, vy si uděláte v hlavě pořádek, poplkáte s lidmi co též  venčí svá zlatíčka. Co vy víte! Třeba se seznámíte s někým, komu se váš pejsek zamotá pod nohy. Nebo ho rovnou svou velikostí porazí.

Baba pod stromečkem

A teď pozor, protože se blíží Vánoce, a člověk nechce být sám, je zvýšená aktivita nejen na seznamkách, ale i na společenských akcích, a dokonce i jen tak na ulici všude kolem. I v práci. On ten předvánoční čas probouzí v lidech jaksi tu lidskost, úsměv na tváři, no zkrátka lidi si jsou trošku bližší. Tak proč toho nevyužít.

Ale zatím je podzim, Vánoce až za měsíc a kousek, tak kujme pikle, jak tu babu nebo chlapa sehnat, a třeba si ho dát pod stromeček. A my vám k tomu trochu přispějeme radou, pohledy mužů i žen, které jsme vyzpovídali, a možná i trochu té erotické nápovědy přidáme. Neb erotický veletrh se blíží, a takový lechtivý dáreček pod stromeček někdy dělá divy… Takže sledujte www.ČtiDoma.cz, či náš Facebook, a bude líp.