Tříkrálová sbírka pomůže potřebným a nabídne kulturní zážitek

V České republice v těchto dnech koleduje na 14 tisíc skupinek, což je přibližně 50 000 dobrovolníků
 

Podpořit charitativní projekty můžete prostřednictvím koledníků v Týnci nad Sázavou či Benešově. Součástí budou i koncerty v kostele svaté Anny.

Tříkrálovou sbírku pořádá Charita ČR. V roce 2000 úspořádali poprvé akci spojenou s tradičním koledováním v olomoucké arcidiecézi. O rok později se Tříkrálová sbírka rozšířila na území celé České republiky. Nyní se zapojuje na padesát tisíc dobrovolníků a loni se vybralo téměř devadesát milionů korun.

Týnecké koledování

"V ulicích Týnce nad Sázavou, stejně jako na mnoha dalších místech, můžeme v těchto dnech potkat Tříkrálové koledníky. Ti nám předají poselství o narození Ježíška, popřejí šťastný nový rok a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity České republiky. Výtěžek Tříkrálové sbírky je určen pro potřebné, kteří si sami pomoci nedokáží kvůli stáří, nemoci, hendikepu či nedobré sociální situaci. Desetina je určena na humanitární pomoc v zahraničí," sdělila Lenka Morávková z městského úřadu v Týnci nad Sázavou. 

Tři králové v Benešově

Dnes před kostelem sv. Anny na náměstí probíhá prodej tříkrálového trdla a koledování v obchodech, a firmách. Ve dvě hodiny začně hudební program v kostele svaté Anny, kde vystoupí žáci Základní umělecké škol pod vedením Ctirada Sedláčka. V sobotu bude koledování probíhat mezi 8. a 18. hodinou. Odehraje sepožehnání koledníkům a roznášení tříkrálového požehnání v částech města a okolních obcích. V neděli se pak uskuteční charitativní koncert Sukova komorního sboru v kostele svaté Anny. 

 

Tříkrálová návštěva zavítala i k dětem v benešovské mateřské škole Berušky
Klíčová slova: