Život není bojiště, ale hřiště

Máme před sebou spoustu zážitků
 

Pohyb – nejlépe s holemi, protože je to fajn, dobrou zdravou stravu, trénink mozku a psychiky vůbec spolu s dobrou náladou… To jsme vám chtěli nabídnout v prvním letošním týdnu. 

Ale:zkusme všechno, abychom zůstali fit, ale když se nám opravdu nechce, tak si klidně a bez výčitek udělejme pyžamový den s pohodlíčkem a pohodou doma. Káva je zdravá a deci červeného taky.

(Připomeňte si: Káva jako lék? Je to tak!)

 

Každý den na procházku!

Včera to bylo jinak? Šli jste ven? Tady u nás bylo nádherně, sluníčko svítilo, ale klouzalo to.

Chůze s holemi prospívá tělu i duši

I na oporu při chůzi na náledí nebo nahoru dolů se hodí nordic walking hole. Fakt to vyzkoušejte. Při správné technice si zlepšíte nejen potíže se zády a klouby, ale také náladu a kondici.

(Podívejte se na článek Ať nám to dobře šlape)

 

Udělejte si výlet – třeba do Tismic. Zdejší bazilika je unikátní památka.

(Přečtěte si třeba: 2 zázraky při stavbě, další zastavil až Josef II.)

 

Zapomínáte? A kdo ne?

S věkem tato potíž tak nějak zvětšuje objem, ale nebudeme zoufat.

Trénink paměti je důležitý celý život

Já jsem si ovšem včera zoufala, protože jsem hledala opencard, která je vždycky ve stejné přihrádce mé červené peněženky. Nakonec jsem ji našla v podobné přihrádce v obalu mého mobilu 2. Jo, bude hůř, ale budeme trénovat, podle posledních výzkumů se spoje v mozku obnovují i ve vyšším věku.

(Jsou to 3 králové? K + M + B?)

 

A ještě bych chtěla připomenout mou oblíbenou knihu Buddha vchází do baru, kde se mimo jiné říká, že život není bojiště, ale hřiště. Přečtěte si také P.S. Tuto knihu napsala Aňa Geislerová a bude se líbit asi hlavně ženám každého věku.