Auto srazilo člověka přímo před nemocnicí, na místě zemřel

Všechny oživovací pokusy byly marné
 

Velká tragédie se stala v sobotu ráno přímo před pražskou Nemocnicí Na Františku. Zřejmě z nepozornosti zde řidič vozu Hyundayi srazil chodce. Přesto, že záchranáři byli na místě za necelých pět minut, osmadvacetiletý muž zemřel. 

Každá smrt je neštěstí, tím spíš takhle před Vánoci. Přitom indicie nasvědčují tomu, že šlo o naprosto zbytečnou smrt. Policie sice zatím případ vyšetřuje a nedošla k žádnému závěru, podle našich informací však za vším stojí nepozornost ze strany řidiče. Ten se přímo na místě podrobil testům na drogy i alkohol. Oba byly negativní. 

Když volající na lince 155 oznámil nehodu, záchranáři byli na místě během pár minut. Což se, vzhledem k blízkosti nemocnice, dalo předpokládat. Okamžitě zahájili oživovací pokusy a v jednu chvíli to vypadalo, že boj o mužův život mohou vyhrát. Po zhruba dvaceti minutách se jim totiž podařilo obnovit jeho vitální funkce. 

Bohužel po naložení do sanitky se srdce mladého muže znovu zastavilo a všechny další pokusy o resuscitaci byly marné. Po několika dalších minutách už tedy nezbývalo než konstatovat mužovu smrt.

"Neviděl jsem, co se stalo. Přišel jsem, až když někoho zvedali ze země a nakládali do sanitky. Všude byl šrumec, ale najednou vše ustalo. To asi akorát zemřel," popsal nám událost jeden ze svědků. Přesné důvody smrti budou samozřejmě známé až po vyšetření případu. Už teď je ale jasné, že mladý život vyprchal naprosto zbytečně.