POZNÁTE JI? Hledá se mentálně postižená žena, může být agresivní

Neviděli jste Dagmar Matějkovou?
 

Psychicky nemocná žena odešla v pondělí odpoledne z chráněného bytu v Praze 9 do terapeutické dílny v Praze 7. Na místo však nedorazila a od té doby o ní nikdo nemá žádné informace. Policie zahájila pátrání a varuje, že Dagmar Matějková může být velmi agresivní. 

Jedenačtyřicetiletá Dagmar Matějková zmizela a zatím po ní nebyla nalezena jediná stopa. Jedinou jistotou je, že do terapeutické dílny nedorazila. Situace je o to vážnější, že pohřešovaná trpí nemocí zvanou Střední mentální postižení, kdy užívá léky na epilepsii, antidepresiva a neuroleptika.

V případě vysazení těchto medikamentů může být žena dokonce i agresivní! Navíc se pohřešovaná velice špatně orientuje v prostoru, kdy je schopna se pohybovat téměř výhradně pouze v místech, která důvěrně zná. "V době odchodu na sobě měla modrou zimní bundu s růžovým vzorem, větší růžovou šálu, oranžovou pletenou čepici, modré kalhoty a béžové boty. Žena by u sebe měla mít doklad totožnosti, ale mobilní telefon nechala doma," popsal hledanou policejní mluvčí Tomáš Hulan. 

Zároveň poprosil o pomoc širokou veřejnost s tím, že pokud by někdo měl jakékoli informace, kde se žena v současné době nachází nebo pohybuje, aby je zavolal na linku 158. "S ohledem na zdravotní stav pohřešované a s ním spojenou možnou agresivitu apelujeme na všechny, aby se ženu nepokoušeli zadržet sami, ale pokud možno neprodleně přivolali policisty," dodal Hulan.