Velká paráda. Pražskou náplavku zaplní 28 automobilových značek

K vidění bude i Abarth 595
Zobrazit fotogalerii (5)
 

Osmadvacet automobilových značek se představí ode dneška do neděle na pražské náplavce. Výstava Auta na náplavce nabídne také koncert kapel Mirai nebo Mandrage a přednášky sportovců nejen z automobilového průmyslu. Auta budou rozmístěna na obou březích Vltavy, tedy na Rašínově i smíchovském nábřeží.

Třetí ročník výstavy začíná dnes v 16 hodin a potrvá do neděle 1. září. Po všechny dny budou mít návštěvníci možnost prohlédnout si řadu značek aut včetně novinek, které se na trh teprve chystají. Mezi ně patří například Peugeot 208, Hyundai Nexo nebo Kia Xceed.

Bohatý doprovodný program

Kromě aut nabízí výstava doprovodný program. Nechybí přednášky či rozhovory s osobnostmi z kultury a sportu. Vystoupí například herec Miroslav Etzler, cyklista a paralympijský vítěz Jiří Ježek, trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý nebo kurátor pražských náplavek Jiří Sulženko. Hudební složku vyplní koncerty kapely Mirai ve čtvrtek večer, zpěváka Thoma Artwaye v pátek a kapely Mandrage v sobotu.

Pořadatelé výstavy lákají návštěvníky i na zrekonstruované kobky na náplavce. V rámci doprovodného programu budou ve čtvrtek a pátek otevřené pro veřejnost. Rekonstrukce náplavky pokračuje během celého léta, na začátku srpna byly do kobek vsazeny obrovské skleněné čočky, které poskytnou náhled dovnitř. Vstup na výstavu je zdarma.

Klíčová slova: