Mělník chystá obnovu Slunečních lázní, vznikne i nové přístaviště

V mělnických Rybářích vznikne přístaviště pro malá plavidla
 

Pamatujete na jeden z dílů seriálu Hříšní lidé Města pražského, kde pana radu Vacátka přivede pátrání po tureckých náušnicích do slunečních lázní? Zdá se, že jsou takové lázně dnes již jen historií - v Mělníku se ale pravděpodobně brzy dočkají obnovy.

Mělník chystá obnovu Slunečních lázní u Labe, tedy areálu určeného k rekreaci u řeky. Vznikne i přístaviště pro malé lodě, vybuduje jej letos Ředitelství vodních cest. Město postaví zázemí, informovala ČTK mluvčí mělnické radnice Barbora Walterová.

Přístaviště pro malá plavidla

Ředitelství vodních cest v lokalitě zvané Rybáře vybuduje přístaviště, které využijí malá rekreační plavidla. Město se zavázalo, že postaví toalety a sprchy, už jsou připravené přívody vody a kanalizace. "Co nejdříve se teď na místo bude přivádět elektřina, práce začnou, jakmile to dovolí počasí," uvedla Walterová.

Na své si přijdou i cyklisté

Město chystá i vybudování zázemí pro cyklisty, například dobíječku pro elektrokola, stojany na kola, informační cedule a posezení. Oblast by tak opět měla sloužit k relaxaci a rekreaci jako minulosti.

Příprava obnovy slunečních lázní

Obnovu Slunečních lázní Mělník chystá už řadu let. V roce 2017 zastupitelé projekt neschválili. "Kvůli tomu město přišlo o dotaci," dodala mluvčí.