Na vzhledu záleží! A platí to i pro bezpečnostní dveře

Jak vybrat takové dveře, které budou slušet i vašemu interiéru?
Zobrazit fotogalerii (6)
  |  Komerční sdělení

Interiérový design je v poslední době velmi diskutované téma. Kdo by netoužil po krásném bydlení? Aby byl domov vaší oázou klidu a bezpečí, musí být vzhled podpořen i funkčností. Vchodové dveře jsou první věcí, kterou vidíte při návratu domů, a to poslední, čeho se dotknete, když domov opouštíte. Jak vybrat bezpečnostní dveře, které vás ochrání a navíc vypadají skvěle?

Zloději jsou čím dál odvážnější 

Statistiky vloupání za loňský rok nejsou moc pozitivní. Zlodějům nevadí, že jste doma, a klidně vás po špičkách obejdou. Často si pro cestu dovnitř vyberou právě vstupní dveře. Na první pohled totiž poznají, jestli budou k jejich překonání stačit klasické nástroje, jako je šroubovák, vrtačka nebo i prostá kreditní karta, nebo je mají velkým obloukem obejít. Bezpečnostní dveře jsou tedy základ. Jak ale vybrat takové, které budou slušet i vašemu interiéru?

Bílá se hodí ke všemu

V nabídce najdete bezpečnostní dveře v mnoha barevných odstínech, mezi kterými nechybí ani klasická bílá barva. Tu snadno zkombinujete s jakýmkoliv nábytkem a můžete díky ní opticky zvětšit i velmi malou chodbu. Mnoho lidí si ale spojuje bílé vchodové dveře s dobou, kdy je měl zvláště v panelácích každý. Všechny byly stejné, nevynikaly kvalitou, ani vzhledem. Pokud tedy chcete, aby váš byt nebo dům vypadal stylově, buďte klidně odvážnější a poohlédněte se i po ostatních barvách.

Ať žije dekor dřeva

Pokud milujete dřevo, máme pro vás dobrou zprávu. Dřevěné dveře vám sice nedoporučíme, v nabídce ale najdete bezpečnostní dveře právě s tímto dekorem. Velké oblibě se těší například světlý ořech, buk nebo dub sonoma. Hodí se k mnoha barvám a dodají interiéru na útulnosti. Světlé dřevo v kombinaci s bílou je typické pro skandinávský styl, ale hodí se také k černé nebo oranžové. Sluší mu i kontrasty, dub sonoma vypadá například úžasně v kombinaci s tmavou podlahou.

Tmavý dekor dřeva působí elegantně

I milovníci tmavších dekorů si přijdou na své. V nabídce najdete například vchodové dveře v odstínu zlatý dub, tmavý ořech nebo venge. Tmavé dveře se tolik nešpiní a v kombinaci se světlou podlahou vypadají neodolatelně. Hodí se k bílé, ale i žluté nebo červené.

Do moderních interiérů skvěle zapadne antracit

Pokud se nebojíte experimentovat, vyzkoušejte odstín antracit. Hodí se do světlejších a větších chodeb a moderních domků. Můžete vyzkoušet i prosklenou variantu, díky které dovedete do chodby dostatek přirozeného světla. S trochou odvahy pro něj ale najdete uplatnění i v bytě.

Nezapomeňte, že nejdůležitější je výběr dodavatele

Ať už vyberete jakýkoliv odstín, myslete i na kvalitu. Bezpečnostní dveře by měly mít bezpečnostní třídu 3, která vás ochrání proti zlodějům. Důležitá je ale i protipožární a protihluková ochrana. Podívejte se na nabídku firmy HT dveře. Dveře dodává už od roku 1993, zaměstnává jen kvalifikované odborníky, nabízí všechny zmíněné odstíny a zaručí vám opravdu kvalitní dveře.