Půjčka na rekonstrukci vám pomůže zvládnout financování úprav bydlení

Každým rokem vás rekonstrukce přijde dráž. Co s tím?
  |  Komerční sdělení

Času teď trávíme doma rozhodně více než kdy dříve. A ještě chvíli potrvá, než se vše vrátí do normálu. Znamená to, že máme více prostoru na zvelebování svého bydlení. Brzdí vás, že na to nemáte finanční prostředky? Řešením je půjčka na rekonstrukci. Rychloúvěr se dá vyřídit za velice krátkou dobu.

Když jsme domů dorazili večer z práce, zalehli a ráno se opět vypravili do práce a děti do školy, od našeho bydlení jsme rozhodně chtěli méně než nyní, kdy jsme v bytě, ev. v domě, trávili 24 hodin denně. Navíc všichni pohromadě, včetně dětí. Získali jsme čas též na úpravy bydlení. Pokud však na ně nemáme v záloze finance, možnosti úprav se rychle vyčerpají. Uklidit, opravit, co jde, možná vymalovat – avšak vše ostatní již bez většího obnosu k profinancování nejde. Přitom tolik času na svépomocné práce související s rekonstrukcí mít už snad nikdy nebudeme. Řešení přitom existuje v podobě účelových půjček na bydlení.

Stavebniny i stavební práce zdražují

Každým rokem vás rekonstrukce přijde dráž. Zvedá se cena materiálu i řemeslných služeb. Teď je navíc ideální doba, kdy z časových důvodů nejspíš řadu prací zvládnete svépomocí. Neumíte si představit, že se do některých prací pustíte? Určitě existují práce, které patří výhradně do rukou profesionálů – třeba rekonstrukce elektrické sítě. Možná si netroufnete ani na nové kachličky v koupelně, ale položit si novou plovoucí podlahu je zcela snadné. Budete sice potřebovat k ruce kotoučovou, případně přímočarou pilu na zkracování koncových dílů, jinak je ale práce velice snadná a v podstatě na ní nejde nic pokazit.

Neházejte flintu do žita, ani pokud jde o snížení energetické náročnosti bydlení

Ne každý jsme měli šanci vejít se do programu Zelená úsporám (Nová zelená úsporám). To ale neznamená, že bychom se neměli snažit pro snížení energetické náročnosti našeho bydlení něco udělat. Vyměnit okna, dveře, zaizolovat podkroví i obvodové zdi nebo zvážit jinou formu vytápění – tyto chytré investice se nám začnou obratem vracet. Neodkládejte je. Dobrý účelový úvěr na bydlení je ideální právě pro tyto ekonomicko-ekologické změny našeho bydlení.

Jestli některé práce chcete stihnout letos, je čas na jejich domluvení

Plánujete novou střechu, avšak pořád řešíte finance? Půjčka na rekonstrukci se dá vyřešit rychle a má výhodné parametry. Pak už můžete objednávat klempíře. Nezapomeňte, že ti se objednávají s předstihem. Žádná dobrá parta vám „na střechu“ nenastoupí za týden.

Též různé omítací a podobné práce se nedělají v parném létě. Avšak zedníci se musí rezervovat s předstihem. Se zajištěním financování svého projektu pak můžete s předstihem nejen plánovat, ale i nakupovat materiál. Třeba ti, co chtějí letos v zimě topit šetrněji či jinak, mají nejvyšší čas.

Rychloúvěr na bydlení – víte, na co se hodí?

Vázané úvěry na bydlení mají mnohem výhodnější parametry než bezúčelové bankovní půjčky či dokonce půjčky od nebankovních společností. Nelze je však utratit za cokoliv. Jsou určeny na zvelebení bydlení (dům, byt) či na venkovní úpravy. Hodí se na stavební práce, práce v interiéru i pro pořízení nábytku (což třeba u hypoték není možné). Úvěr na bydlení lze využít i na pořízení bazénu, altánu, oplocení, koupení pozemku, zřízení studny, na fotovoltaiku, tepelné čerpadlo i na stavbu zimní zahrady.

Rychloúvěr od Modré pyramidy nabízí úvěr na bydlení až do 800 000 bez nutnosti zastavovat nemovitost nebo shánět ručitele. Úroková sazba je přitom velice nízká. Navíc máte možnost stejně jako u hypotéky využívat daňové úspory ze zaplacených úroků. Úvěr na bydlení si lze rozložit na libovolnou dobu splácení, maximálně však na 20 let. Každému vytrhne trn z paty jiná částka na zvelebení bydlení. Postačí vám 100 000? Měsíční splátku 760 Kč zvládnete hravě splácet.

Klíčová slova: