Jak se levně zbavit plevelu: Stačí vám jen obyčejná voda

Plevelu se můžete zbavit během několika minut, stačí ho zalít horkou vodou
  |   zajímavost

Pokud jste se ještě nepustili do odstranění plevelu na vaší zahrádce, je ten nejvyšší čas. Není ale nutné na plevel používat zbytečně drahé chemické postřiky. Zvládnete to i podomácku, jen s obyčejnou vodou.

Spolu s jarem začala i práce na zahrádkách. Pečlivé udržování zahrady v co možná nejlepším stavu ale může být mnohem náročnější, než se na první pohled může zdát. Jedním z hlavních cílů našeho úsilí na zahrádce bývají krásné záhony bez plevele.

To se ale mnohem snadněji řekne, než udělá. Většina z nás to nejdříve zkouší po staru a jdeme na plevel s motyčkou.

To ale vyžaduje obrovské množství energie a času, navíc tento způsob jen zřídkakdy opravdu zafunguje. Většinou se nám totiž motyčkou podaří odstranit ze země jen část plevele, zatímco zbytky jeho kořenů zůstávají v záhonku, a to není ideální, plevel se tak totiž vrací.

Navíc někdy rostou určité druhy plevele i ve spárách mezi venkovními dlaždicemi a na dalších místech, kam se motyčkou zkrátka nedostanete.

Někteří lidé se tak v zoufalství uchylují k použití potenciálně nebezpečných chemických přípravků, které slibují naprosté vyhubení plevelu. Ty ale po jejich použití do půdy uvolňují toxické látky, použití blízko záhonů se zeleninou či ovocem se tedy silně nedoporučuje.

Jak se zbavit plevelu bezpečně

Dobrou zprávou je, že vám k vyhubení odolného plevelu postačí i jen obyčejná voda. Stačí jenom  naplnit konvici vodou z kohoutku, přivést ji k varu a co nejrychleji s ní plevel zalít. Horká voda rostlinu spálí a vy budete mít po starostech. Navíc ušetříte!

Jen je potřeba dát si pozor na to, kde tuto metodu použijete. Horká voda totiž spálí vše, na co přistane. Nedoporučuje se tedy tento způsob likvidace plevele použít uprostřed trávníku. Skončili byste s nevzhlednou dírou v zeleni.

Ideální je ale například právě na plevel mezi venkovními dlaždicemi.

Zdroj: Express

KAM DÁL: Expert varuje před svíčkami a osvěžovači vzduchu: Je to hazard se zdravím.

Klíčová slova: