Hudba pro psy, kteří se nudí sami doma. Je to cesta k jejich spokojenosti?

Někteří lidé pouští svým psům hudbu, když nejsou doma - aby se jim nestýskalo
 

Služba pro streamování hudby Spotify vytvořila seznamy skladeb a souborů audionahrávek, tzv. podcastů, které mohou poslouchat psi a další domácí mazlíčci, když zůstanou doma bez svého pána... Také pouštíte svým zvířatům hudbu, když odcházíte z domova?

Celosvětově Spotify nabízí seznamy skladeb, tedy playlisty, pro domácí mazlíčky vytvořené na základně algoritmů vycházejících z typu zvířete a jeho charakteru, tedy zda je spíše aktivní, nebo pomalé. K dispozici jsou playlisty pro psy, kočky, křečky, ptáky a leguány. Playlist je možné doplnit i fotkou domácího mazlíčka.

Zbavit psa stresu

Současně v Británii firma nabízí podcasty pro psy, které mají zbavit psa stresu z toho, že zůstal sám doma. Nahrávka začíná mluveným slovem k psovi, které ho má uklidnit, následují pochvalná vyjádření a vyprávění příběhů namluvených herci. Součástí je také uklidňující hudba.

Aby se zvířatům nestýskalo

Spotify uvedl, že v průzkumu zjistil, že jeden ze čtyř majitelů domácího mazlíčka mu pouští hudbu, když je zvíře doma samo. Zhruba 42 procent majitelů pak uvádí, že jejich zvíře má oblíbený druh hudby. Čtvrtina dokonce uvedla, že viděli, jak jejich mazlíčci na hudbu tančí.

Co na to psi?

Spotify v prohlášení tvrdí, že ji k tvorbě playlistů pro zvířata inspiroval průzkum, podle kterého 71 procent lidí pouští svým zvířátkům hudbu a podle kterého si osm lidí z deseti myslí, že jejich zvířeti se hudba líbí.

Klíčová slova:
psi