Komunisté u moci, divná parta na Václaváku a tři sokolí mláďata

 

Stručně jasně bez zbytečné omáčky. Surový souhrn zpráv vám pomůže zpřehlednit aktuální dění. Žádná událost či informace není nedůležitá. Projděme si společně týden v té naší krásné zemičce. 

Návrh nového odpadového zákona kritizují všichni. Nespokojeni s jeho zněním jsou ekologové, ale také firmy. Domácí úkoly Čechy prostě nebaví. V porovnání s jinými dětmi se zjistilo, že jim věnují méně času. Ve Vlašimi se konalo oblastní kolo soutěže Zlatá včela. 86 dětí plnilo úkoly v tradičních včelařských disciplínách.

Kačinu čeká zámecká pouť i údržba stromů. Hasiči museli zasahovat v ulici 6. května v Humpolci proti nepříjemnému hmyzu. Vše dopadlo dobře a zranění si odesl pouze hmyz. Kampaň ČSSD do EU je postavena na nekvalitních potravinách. Andrej Babiš prohlásil, že centrum pro syrské děti bude stát 65 milionů korun. Pokud by byl odvolán žalobce Zeman, ČSSD by odešla z vlády. Nejvyšší podporu si podle průzkumů u voličů drží stále ANO, za ním následuje ODS. Justice podle zákona neměla právo zabrat growshopům veškerý sortiment.

Sněmovna rozhodla o tom, že církev by měla platit daň z náhrad od státu. Zákon předložila KSČM. Je to tak historický okamžik, kdy sněmovna přijala zákon z jejich pera. V rezervaci u Milovic se narodila dvojčata praturů. Stát bude odškodňovat rodiče, kterým zemře dítě po očkování. Za pobodání spolužačky si mladiství odpykají čtyři a tři roky. Le Penová, Wilders, Okamura a Ortel se s davem exstrémistů sešli na Václavském náměstí, aby se utvrdili v tom, že budou nadále oslabovat EU. Experti navrhli řadu opatření proti suchu. Prahou prošel průvod odpůrců potratů. Tři sokolí mláďata se vylíhla na komínu elektrárny v Lednicích.

Klíčová slova: