Je to tady! Konečně můžeme vyjít ven jen v tričku a deštník nechat doma. Pikniková sezóna začíná

Pikniková sezóna začíná! Do konce týdne nás čekají pětadvacítky.
 

Koncem tohoto týdne a začátkem příštího nás čeká krásné letní počasí. Teploty se budou držet kolem 25 °C a pršet by mělo jen na horách, říká meteorolog Štefan Handžák. Ideální počasí na piknik, nebo na procházku!

Ve čtvrtek bude skoro jasno až polojasno, postupně místy až oblačno. Ranní teploty budou v rozmezí 11 až 7 °C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 21 až 25 °C, ojediněle až 27 °C," prozradil pro Čtidoma.cz meteorolog Štefan Handžák z Českého hydrometeorologického ústavu.

V pátek bude také skoro jasno až polojasno, místy až oblačno a ojediněle přeháňky nebo bouřky, především v horských oblastech. Ranní teploty budou v rozmezí 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 24 °C, ojediněle až 28 °C.

V sobotu bude opět skoro jasno až polojasno, místy oblačno, s přeháňkami nebo bouřkami v horských oblastech. Ranní teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty v rozmezí 21 až 25 °C.

V neděli bude skoro jasno až polojasno, postupně až oblačno. Ranní teploty v rozmezí 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C. Povane slabý až mírný jihovýchodní vítr.

 

V pondělí se budou ranní teploty pohybovat mezi 14 a 10°C. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 20 až 24 °C. Opět povane slabý až mírný vítr.

V úterý bude polojasno až oblačno, místy přeháňky a ojediněle i bouřky, opět převážně na horách. Ranní teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C.

Ve středu bude polojasno až oblačno, opět ojediněle přeháňky nebo bouřky. Ranní teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat v rozmezí 20 až 24 °C," dodal meteorolog.

Na nic tedy nečekejte, vezměte deku a ovoce a vyražte do nejbližšího parku!

 

KAM DÁL: Indie se topí v chaosu, online cvičitelé jógy přitom vydělávají obrovské peníze. Kontrast nemůže být větší