Gábina Partyšová prozradila, jak se zbavit akutního stresu

Gabriela Partyšová si pro své sledující připravila cvičící výzvu
Zobrazit fotogalerii (3)
  |   zajímavost

Moderátorka Gabriela Partyšová na svém profilu na sociálních sítích nasdílela přesný postup na to, jak se zbavit stresu. Tato rada je dokonce spojená i s výzvou, do které se může zapojit každý. Zkuste to i vy.

Gábina Partyšová na sociální síti instagram nasdílela příspěvek, pod kterým prozradila, že nejlepším způsobem, jak se zbavit stresu, je pohyb.

Její tvrzení dokonce potvrzuje i několik klinických studií.

Podle webu Mayo kliniky nám může pravidelné cvičení mimo zlepšení našeho celkového zdravotního stavu pomoci i zmírnit úroveň pociťovaného stresu.

Fyzická aktivita totiž v našem těle navyšuje produkci endorfinů, neboli hormonů štěstí.

„Pohyb dokáže pomoci s akutním stresem… Ne nadarmo se říká: Musel jsem to rozchodit. Choďte, hýbejte se a nemusíte zrovna lámat rekordy v tělocvičně. Stačí se hýbat dvakrát až třikrát týdně…,nebo se zkuste přidat do mojí výzvy 100DNŮVPOHYBU,“ stálo v popisku.

Gábina Partyšová na svém instagramovém účtu asi před týdnem zveřejnila výzvu 100DNŮVPOHYBU, do které se může zapojit naprosto kdokoliv.

Pomůže vám zbavit se stresu a zlepšit si náladu, ale také dosáhnout vaší vysněné postavy.

Všichni, kteří se do výzvy zapojí, se musí každý den po dobu 100 dnů bez přestávky minimálně 30 minut denně hýbat.

Je na každém, jaký typ cvičení do výzvy zařadí, může se jednat o běh a posilování, ale i o procházku nebo výlet s rodinou.

Zdroj: Mayo Clinic, National Library of Health

KAM DÁL: Žena na sociálních sítích ukázala realitu. Reakce jsou různé.

Klíčová slova: