Jak si od bolesti ulevit pomocí přírody? Jde to docela snadno

Od bolesti vám může ulevit i koupel s epsomskou solí
  |   zajímavost

V dnešní době se spíše než na přírodní cesty, jak se zbavit bolesti, spoléháme na několik tabletek, které máme vždy po ruce. Tyto léky ale mohou mít celou řadu vedlejších účinků, holistické způsoby úlevy od bolesti tak jistě stojí za zvážení.

Všichni víme, že polykání prášků na bolest není pro naše tělo to nejlepší, ale v dané chvíli zkrátka nepříjemný pocit, který zažíváme, převáží. Existují ale i léty prověřené způsoby, jak se bolesti zbavit přírodně bez nepříjemných vedlejších efektů.

Akupunktura

Pokud u vás nějaký druh bolesti přetrvává, rozhodně není tím nejlepším řešením užívat prášky na bolest pravidelně. Tento druh tradiční čínské medicíny se v Číně používá již tisíce let a postupně se rozšířila do celého světa.

Jde o zapichování tenkých jehliček do určitých bodů na těle, které následně stimulují nervy, svaly a tkáně a mohou nám tak účinně ulevit od bolesti.

Epsomská sůl

Pokud vás bolí svaly nebo klouby, může vám mimo jiné pomoci i epsomská sůl. Jedná se o sůl, která obsahuje vysoké množství hořčíku a sulfátů, které se uvolňují při jejím rozpuštění. Ideální je tedy nasypat si ji do teplé vany.

Nejen, že vám uleví od bolesti, ale také vám pomůže s relaxací.

Masáž

Další účinnou metodou, jak si ulevit od bolesti, jsou nejrůznější typy masáží. Konkrétní typ masáže, který byste si měli vybrat, je na vás.

K dispozici jsou i relaxační masáže, při kterých se používají nejrůznější typy vonných olejů, které vám poté mohou pomoci nejen s bolestí, ale i psychickou pohodou.

Hřebíček

Toto koření s velmi výraznou chutí nám může pomoci zbavit se bolesti. Obsahuje látku, která se nazývá eugenol, která se používá v celé řadě mastí proti bolesti.

Hřebíčkový olej se používá proti bolestem hlavy i zubů. Je ale potřeba si uvědomit, že tento olej není ideální pro každodenní použití, může totiž iritovat pokožku.

Vrbová kůra

Kůra z vrby se k úlevě od bolesti nebo také k léčbě zánětů používá již po staletí. Obsahuje látku zvanou salicin, která je příbuzná acetylsalicylové kyselině, ze které se vyrábí aspirin.

Vrbovou kůru můžete najít v její rozdrcené formě určené k přípravě čaje.

Zdroj: Health and Human Research

KAM DÁL: Jak přestat s kouřením: Experti prozradili ty nejúčinnější způsoby.

Klíčová slova: