5 nejlepších nápojů na rychlé hubnutí

S hubnutím nám mimo jiné může pomoci i zázvorový čaj
  |   zajímavost

Některé nápoje obsahují látky, které mohou zrychlit náš metabolismus, mírně potlačovat chuť k jídlu, či dokonce obojí. Mohou nám tak pomoci rychleji shodit přebytečná kila a udržet si ideální tělesnou váhu.

Dostatečná hydratace je pro úspěšné hubnutí naprosto stěžejní. Některé nápoje nám ale mohou se shazováním kil pomoci více než jiné.

Zelený čaj

Tento druh čaje je velmi často spojován se zdravým životním stylem, má to totiž hned několik důvodů. Obsahuje celou řadu antioxidantů a dalších živin, které nám mimo prevenci hned několika vážných chorob pomáhají i s hubnutím, jak dokazují studie.

Za podporu hubnutí je zodpovědný vysoký obsah katechinů, který tento čaj obsahuje, jde o antioxidanty, které zrychlují metabolismus, a tím pádem i spalování přijatých kalorií.

Káva

S rychlým hubnutím nám může pomoci i káva. Její povzbuzující účinky našemu tělu pomáhají snížit příjem energie ze stravy a zrychlit metabolismus. Výzkumy poukazují na to, že lidé, kteří pravidelně konzumovali kávu s obsahem kofeinu, měli nižší denní příjem kalorií než ti, kteří denně konzumovali menší množství kofeinu nebo žádný.

Černý čaj

Tento typ čaje obsahuje stejně jako zelený čaj určité látky, které nám mohou pomoci stimulovat hubnutí přebytečných kilogramů.

Černý čaj obsahuje vysoké množství polyfenolů, které nám mimo jiné mohou pomoci snížit denní příjem kalorií, zrychlit spalování tuků, jak dokazují výsledky studií.

Nápoje s obsahem jablečného octa

Jablečný ocet našemu tělu pomáhá mimo jiné i zlepšit metabolismus, regulovat hladinu cukru v krvi a snížit náš apetit, jak dokazují studieVždy je ale potřeba ho zředit pomocí jiného nápoje, jinak by nám totiž jeho kyselost mohla poškodit chrup.

Zázvorový čaj

Tento čaj je oblíbený zejména pro svou jedinečnou schopnost léčby hned několika druhů nemocí, jak dokazují výzkumy. Vědci ale zjistili, že nám zázvorový čaj mimo jiné také může pomoci zrychlit proces hubnutí, potlačuje totiž chuť k jídlu.

Zdroj: Healthline, National Library of Health

KAM DÁL: Jak žít déle: Podle vědeckých studií pomůže jeden běžný nápoj

Klíčová slova: