Imunita: Tato houba vám pomůže ubránit se virům, také prodlužuje život

Houba reishi pomáhá mimo jiné i s astmatem
 

Mezi tipy na to, jak žít déle, se často řadí přírodní léky a jednoduché zvyky, které ustály test časem. Do této skupiny se řadí i jeden druh houby, která má téměř až zázračné schopnosti, nejen že posiluje imunitu a prodlužuje život, ale také snižuje riziko vzniku rakoviny.

Řeč je o houbách reishi. Lidé je používají za účelem zlepšení svého zdravotního stavu už tisíce let, dokonce si i vysloužila přezdívku "houba nesmrtelnosti".

Tento druh hub je dodnes předmětem mnoha studií. Houba reishi totiž obsahuje molekuly, které nám pomáhají ubránit se nemocem posílením imunity.

Dokonce také snižují riziko vzniku rakoviny a kardiovaskulárních onemocnění, mezi které patří i vysoká hladina cholesterolu v krvi a infarkt.

Několik výzkumů tyto benefity konzumace reishi potvrdily. Mezi nimi i studie, která potvrdila, že látky, které tato houba obsahuje, konkrétně tedy polysacharidy nebo sacharidy s dlouhým řetězcem, mají jedinečné vlastnosti, které nám mohou přidat hned několik let života navíc.

Je totiž možné, že konzumací této houby, ať už ve formě doplňků stravy, nebo v jiné podobě, se vyhnete vzniku potenciálně fatálních nemocí, které by se u vás v případě, že byste reishi do své stravy nezařadili, vyvinuly. Patří mezi ně právě rakovina nebo některé z kardiovaskulárních onemocnění.

„Nyní existuje velké množství dat, která demonstrují působivé vlastnosti reishi prodlužující život, ale také její schopnost stimulovat mozkové neurony, vyhledávat a ničit rakovinné buňky a předcházet vývoji nových tukových buněk u obézních lidí," uvádí web Life Extention, který se zabývá vědeckými poznatky o způsobech, jak si účinně prodloužit život.

„Jako příklad neustále přibývajících vědeckých důkazů o zdravotních benefitech konzumace tohoto druhu hub lze uvést, že výzkumníci, kteří testovali účinnost houby na laboratorních myších, dokázali prodloužit celkovou délku jejich životů od devíti procent až po dvacet procent, což je ekvivalent sedmi až téměř 16 let u člověka,“ stálo dále na webu Life Extention.

Jako by toho nebylo dost, tato zázračná houba také ve velké míře prokazatelně zlepšuje zdravotní stav lid trpících astmatem, alergiemi, autoimunitním onemocněním, Alzheimerovu a Parkinsonovu chorobou, cukrovkou, onemocněním jater a dalšími chorobami.

Zdroj: Life Extention, Express

KAM DÁL: Proč je tuk na břiše tak nebezpečný a jak se ho jednoduše zbavit?

Klíčová slova: