Jak si udržet mladistvý vzhled: Vyhněte se povolené kůži a pigmentovým skvrnám na rukou

Gelová manikúra může poškodit kůži na našich rukou a zvýšit pravděpodobnost vzniku pigmentových skvrn
  |   zajímavost

Asi nikdo z nás nechce vypadat starší, než ve skutečnosti je. K tomu může přispět celá řada faktorů, patří mezi ně mimo jiné i vrásky na obličeji a krku, ale i naše ruce. Celá řada lidí se totiž o ruce nestará tak, jak by měla, a nahrává tak vzniku pigmentových skvrn a vrásek.

Celá řada lidí se při snaze o zachování si mladistvého vzhledu zaměřuje především na oblast obličeje a dekoltu, naše ruce ale mohou náš skutečný věk prozradit stejně jako vrásky na čele. S přibývajícím věkem se totiž mění.

Dokonce i na rukou se mohou objevit vrásky, pigmentové skvrny, povolená kůže, vystouplé žíly, suchá, začervenalá a jemná kůže, jak na svém webu uvádí Beverly Fisher, MD. Známky stárnutí se dokonce objevují i na našich nehtech. Nehty se s přibývajícími roky stávají mnohem křehčími a dokonce se na nich mohou objevit i tmavé skvrny. Těmto známkám stárnutí lze ale poměrně jednoduše předejít.

Pozor na gelovou manikúru

Jedním z největších prohřešků v péči o naše ruce je gelová manikúra, jak na svém webu uvádí Express.

K tomu, aby se gelový lak na našich nehtech správně zformoval, je totiž nutné ho nechat ztvrdnout pod UV lampou. Ačkoliv tento druh lamp nevyzařuje tak silné UV záření, také na naši kůži dopadá od slunce, může naši kůži poškodit a dokonce i přispět ke vzniku pigmentových skvrn nebo rakoviny kůže, jak dokazují studie. Ideální tak je se tomuto typu manikúry pokud možno vyhnout.

Pokud ale bez této manikúry zkrátka nevydržíte, alespoň si před návštěvou vaší manikérky natřete ruce silnou vrstvou krému s ochranným faktorem, abyste tak předešli škodlivým účinkům UV záření na kůži.

Prevence stárnutí rukou

Dokonce i v momentě, pokud nedocházíte na gelovou manikúru, je nutné dbát o prevenci stárnutí kůže na rukou, jak na svém webu uvádí klinika Cleveland. Na vzhled našich rukou mohou mít vliv dokonce i některé běžné přípravky, jako je jar na nádobí nebo obyčejné mýdlo. Je tak důležité si vybírat hydratační druhy mýdel a na mytí nádobí nosit rukavice.

Ideální je také nikdy nenechat kůži na svých rukou dlouho suchou, pravidelně bychom na ruce měli aplikovat hydratační krém.

S tím, abychom si udrželi mladistvý vzhled našich rukou, nám ale může pomoci mimo jiné i pravidelný peeling, který nám pomůže zbavit se odumřelé vrstvy kůže a naše ruce zjemní.

Zdroj: Beverly Fisher, MD, Express, Cleveland clinic

KAM DÁL: S odstraněním plísně a řas na terase vám pomůže i obyčejný ocet.