S odolnými skvrnami na mikrovlnce vám pomůže citronová šťáva

S odstraněním odolných nečistot z mikrovlnné trouby vám pomůže mimo jiné i citron a jedlá soda
  |   zajímavost

Mikrovlnná trouba je dnes už ve většině kuchyní naprostou nezbytností. Jídlo můžeme díky ní ohřát za pár okamžiků a s minimálním úsilím. Její čištění ale často bývá pravým opakem. Čištěním odolných skvrn po celém jejím vnitřku často strávíme desítky minut.

Klíčem při čistění mikrovlnné trouby je důkladný úklid jejího vnitřku příliš dlouho neodkládat, v opačném případě si nevědomky přidáváme práci a navíc se vystavujeme zdravotnímu riziku, jak na svém webu uvádí Shine This.

Skvrny tak totiž mají šanci na vnitřku tohoto kuchyňského spotřebiče uschnout a jejich odstranění se tak mnohonásobně ztěžuje.

Naštěstí ale existuje hned několik tipů, jak tyto nečistoty rychle a jednoduše odstranit, a to dokonce i bez chemických přípravků. Při úklidu povrchů, na kterých připravujete vaše pokrmy nebo které s nimi přijdou do kontaktu, je lepší volit přírodní čisticí prostředky nebo si vyrobit domácí čisticí prostředky smícháním několika nezávadných ingrediencí.

Jak si vyrobit účinný kuchyňský čistič najdete zde.

S vyčištěním vaší mikrovlnky vám pomohou běžné ingredience, které už nejspíše máte doma, jak na svém webu uvádí Good Housekeeping.

Jak vyčistit mikrovlnku rychle a jednoduše?

Tento způsob čištění mikrovlnné trouby vám zabere jen pár minut, navíc ji příjemně provoní.

Potřebujete:

  • citron/limetku/ocet
  • vodu
  • misku, kterou můžete umístit do mikrovlnky
  • houbičku na nádobí
  • jedlou sodu
  • hadřík z mikrovláken

Postup

Nejdříve si k ruce vezměte jeden menší citron či limetku, mísu a vodu. Do misky, kterou můžete umístit do mikrovlnné trouby, dejte vodu a vymačkejte do ní limetkovou či citronovou šťávu. Pokud doma zrovna nemáte citron ani limetku, můžete šťávu z citrusu nahradit jablečným octem.

Misku s čisticí směsí v mikrovlnce zapněte na vysoký výkon na několik minut. K tomu, aby tento způsob úklidu fungoval tak, jak má, je nutné, aby z misky začala stoupat pára a usadila se na vnitřních stěnách mikrovlnky a jejích dvířkách.

Dále už jen stačí dočistit vnitřek mikrovlnné trouby navlhčenou houbičkou s trochou jedlé sody, abyste se zbavili těch nejodolnějších nečistot. Nakonec už jen stačí vnitřek spotřebiče očistit dosucha pomocí hadříku z mikrovláken a máte hotovo.

Zdroj: Good Housekeeping, Shine This

KAM DÁL: Ananas posiluje imunitu a zlepšuje trávení. Připravte si z něj lahodný šejk.

Klíčová slova: