Obsazení Kukaček mělo svá přísná pravidla: Jen jeden herec dostal výjimku

Marek Adamczyk hraje manžela Marty Dancingerové
Zobrazit fotogalerii (5)
  |   zajímavost

Třináctidílná série úspěšného rodinného seriálu odstartovala již 20. ledna na televizních obrazovkách. Mezi diváky sklidila velký úspěch. Silný příběh dvou rodin o záměně dětí v prostředí porodnice nenechal diváky chladnými ani v první sérii. Proto není divu, že se seriál dočkal pokračování a navázal stejně, ne-li ještě více silnou atmosférou.

Druhá série seriálu Kukačky nadchla již prvním dílem zvědavé diváky. V pokračování první série došlo k výměně oblíbené herečky Jitky Čvančarové, která v minulosti ztvárnila postavu zdravotní sestry Kamily. Ta si nešťastnou náhodou zlomila nohu a byla tak nahrazena herečkou Evou Hacurovou. Tvůrci seriálu bohužel nemohli s natáčením déle čekat. Co zajímavého vlastně první série přinesla a co jí stálo inspirací?

Inspirace k seriálu nebyla náhodná

Filmy i seriály inspirované skutečnými událostmi mají vždy daleko větší sílu. U seriálu Kukačky tomu není jinak. S nápadem na zajímavý scénář přišel právě jeho autor Jan Coufal. Přestože si mnoho diváků myslí, že inspirací k seriálu byla kauza, která se odehrála v třebíčské porodnici, není tomu tak. Jan Coufal se nechal slyšet, že hlavní zdroj inspirace našel ve svém životě, konkrétně z vyprávění svých rodičů. Jako novorozeně ho v porodnici zaměnili s jiným chlapečkem. Naštěstí si jeho maminka všimla téměř okamžitě, že to není její syn, a situace byla zachráněna dříve než ve spletitém příběhu Kukaček.

Marek Adamczyk zaujal štáb

Jednou z podmínek, kterou měli splňovat herci ucházející se o roli v seriálu, bylo, aby měl každý z nich své vlastní děti. Rozhodně se jednalo o zajímavý nápad, díky kterému chtěli režisér i scenárista dosáhnout větší autentičnosti. Rodiče, kteří si už narození potomka prožili, by se měli do role více vcítit a prožívat ji osobně. U herce Marka Adamczyka učinili tvůrci seriálu výjimku. Jeho herecký talent a spontánnost je přesvědčily, že je pro roli otce malého Jakuba ten pravý.

Další zajímavosti ze světa natáčení

  1. Během natáčení v roce 2019 oznámil režisér seriálu Biser Arichtev šťastnou novinu. Se svojí manželkou Veronikou Arichtevou očekávali narození prvního společného potomka.
  2.  Kvůli pandemii koronaviru se natáčení muselo několikrát přerušit. A to jak na jaře, tak i v srpnu roku 2020.
  3. Hlavní píseň seriálu nazpívala Lenka Filipová se svojí dcerou Lenny. Nese název „Samotní nejsme nic“.
  4. V v 9. epizodě první série mohli diváci zaznamenat píseň „Boobar Come Back to Me“ od kapely Tindersticks.
  5. Seriál byl hned dvakrát nominován na Českého lva, a to za nejlepší televizní seriál a nejlepší vedlejší herečku – Denisu Barešovou.

Na další díl seriálu Kukačky se mohou diváci těšit opět příští pátek.

Zdroje: Česká televize, csfd.cz

KAM DÁL: Seriál ZOO: Známe datum, kdy se vrátí Viky! Do seriálu míří i Jitka Hrnčířová, bývalka Petra.